Didrik Jansson klar för 22/23!

Vi är glada över att få presentera nästa spännande nyförvärv till lagbygget 2022/23 – Varmt välkommen till Tyringe Hockey, Didrik Jansson!

Sportchef Daniel Söderberg är mycket nöjd med sitt senaste tillskott till truppen vilket också innebär att målvaktssidan är spikad.

– Didrik är en ung och lovande målvakt som trots sin unga ålder har 4 säsongers erfarenhet från Hockeyettan! Vi hoppas att han kan fortsätta utvecklas i vår miljö. Det känns riktigt bra att vi nu har två bra och unga målvakter i truppen!

Didrik Jansson, född -01, kommer senast från seriekonkurrenten Mörrum. Men från början är han en Ängelholmare med Rögle BK som moderklubb.

I moderklubben spelade han upp till och med U16 innan karriären gick vidare till Tingsryds program. Säsongen 18/19 var Didrik utlånad till Tyringe för två matcher. Så vi får faktiskt säga välkommen tillbaka!

Som senior gick flyttlasset sedan alltså till Mörrum. Förra säsongen var han dessutom utlånad till KIK i Hockeyallsvenskan. Men säsongen 22/23 väntar nu åter spel i Tyringe Hockeys blå och röda tröja.

– Det känns sjukt kul att få möjligheten att representera Tyringe! Jag är extremt taggad på att dra på mig den blå och röda dressen, säger Jansson själv.

Som ni hör är det en målmedveten målvakt som kommer till klubben för att tillsammans med Victor Carlsson spika igen kassen under säsongen. Och att det blev Tyringe är just möjligheten som klubben erbjuder för att utvecklas.

– Målet med säsongen är så klart att det ska gå bra för laget. Men även att jag ska utvecklas som målvakt, vilket det finns alla möjligheter för i Tyringe!

Det är en stor gosse som tillkommer till truppen. Didrik Jansson mäter hela 189 cm och 89 kg vilket är en faktor som han utnyttjar på sin position som burväktare. Tillsammans med sitt lugn är det ett vinnande koncept på isen för nyförvärvet!

– Jag skulle beskriva mig som en ganska lugn målvakt. Jag utnyttjar min storlek på ett bra sätt och har ett gott spelsinne.

Varmt välkommen till Tyringe, Didrik Jansson!