Fabian Ledin klar för 24/25!

Vi är glada att få presentera Fabian Ledin som nästa spelare in i lagbygget 24/25! Den 20-årige forwarden blir det tolfte nyförvärvet in i truppen kommande säsong.

Forwarden Fabian Ledin, som även kan spela center, kommer närmast från spel i Örebro J20. Den långe Ledin, 1,90 m och 85 kg, har dock, som namnet kanske avslöjar, sin hockeyskolning i Luleå Hockey. Fabian är nämligen son till Luleå-legendaren Per Ledin. I Luleå Hockey har Fabian spelat U16, J18 och J20 på högsta nivå. Säsongen 19/20 representerade han även sitt landskap Norrbotten i TV-Pucken.

Föregående säsong spelade dock Fabian, född -04, som sagt för Örebro J20. Laget tog sig ända till SM-final där man fick se sig besegrade av Skellefteå. Den nyblivna silvermedaljören var även utlånad en match till Karlskrona HK och Hockeyettan under säsongen.

Nu ska det bli mer spel i Hockeyettan, denna gång i den blå och röda tröjan – något nyförvärvet ser fram emot!

– Det känns riktigt roligt, och jag är väldigt taggad på att det ska dra igång!

Vad kan alla Tyringesupportrar då förvänta sig för typ av spelare som kommer beträda Hovets is till hösten?

– Jag gillar att spela med fart och vara jobbig att möta. En oöm spelare som vill bidra med det fysiska spelet. 

Fabian har som sagt en match i Hockeyettan innanför bältet. Fler ska det bli! Nu förbereder han sig för att ta steget in i seniorhockeyn till fullo.

– Det gäller att ligga i med sommarträningen, förbereda sig fysiskt och mentalt och inte ta något för givet!

Sportchef Daniel Söderberg känner att han hittat en spelartyp som är nyttig för laget i unge Ledin. Precis som Fabian själv lyfter han fram arbetsmoralen och det rejäla spelet.

– I Fabian tror vi oss få in en spelare som kommer klara anpassningen till seniorhockeyn på ett bra sätt. Det är en oöm spelare som alltid sätter laget främst, och som gärna ”är i ansiktet” på sin motståndare. En spelare man vill ha i sitt lag men inte i motståndarlaget!

VARMT VÄLKOMMEN TILL TYRINGE HOCKEY FABIAN!

Med Fabian Ledin in i truppen återstår nu bara en plats i lagbygget 24/25 – Supporterspelaren! Arbetet med att hitta rätt spelare för att fylla den platsen pågår för fullt. Målet är att ha spelaren på plats innan start, men sökandet kommer fortsätta tills helt rätt spelare hittats!

Glöm inte att stödja genom Supporterpengen! Klicka på länken nedan och donera till supporterpengen du med – enkelt och smidigt med Swish eller kort!