Albin Brännström klar för 22/23!

Den egna produkten Albin Brännström har skrivit på ett nytt kontrakt med Tyringe Hockey för säsongen 22/23!

Sportchef Daniel Söderberg är nöjd över att ha fått Tyringepågen Brännström, född -03, att stanna kvar i klubben för att tampas om en plats.

– Jag är glad att Brännström väljer att stanna kvar hos oss och kriga för en plats! Brännan gjorde en bra debutsäsong och är nu mer redo att ta nästa steg.

Just att ha en full säsong med seniorhockey i kroppen är något som Söderberg lyfter fram som viktigt för den unge talangens utveckling. Och som en stor fördel för att kunna ta nästa steg.

– Med erfarenheten från föregående säsong kommer även lite lugn vilket jag tror är bra så att han kan använda sin spelskicklighet mer. Albin har en härlig inställning och ger allt för att etablera sig på allvar!

Den unge forwarden producerade förra säsongen 5 mål och 4 assist för a-laget. Kommande säsong är han faktiskt fortfarande junior, men kontrakt med a-laget är signerat och klart.

– Det känns bra att ha skrivit på för ett nytt år med Tyringe! Det kommer bli utmanande men rolig säsong, säger Brännström själv.

Just att få speltid i seniorhockeyn har varit viktigt för Albin då det varit utvecklande att få tampas mot män. Det fysiska spelet är nämligen en av de stora skillnaderna mellan junior- och seniorhockeyn enligt honom själv.

– Jag känner att jag lärt mig mycket under föregående säsong. Det jag känner att jag utvecklat mest är mitt sargspel och det fysiska spelet då det är mycket mer fysiskt i seniorhockeyn än juniorhockeyn!

Kommande säsong väntar alltså tuffa Hockeyettan för Tyringepågen. Men Albin lämnar inget åt slumpen utan förbereder sig för fullt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att tackla motståndet.

– Just nu är det en hård försäsong som är i full gång där jag tränar mycket med konditionen och fysiken som kommer vara viktig för att ta sig till nästa nivå. Sen kommer jag vara redo för ispremiären i höst!