Sommarsnack med Pelle

Förberedelserna inför återkomsten till Hockeyettan är fullt igång! Truppen, med tränare Pelle Svensson i spetsen, förbereder sig för de tuffa matcherna på isen. Hemsidan tog därför ett sommarsnack med huvudtränaren om hans första intryck av Tyringe Hockey och vilken status det är på nuvarande lag, och om statusen på lagbygget.

Hej Pelle! Hur är läget?

Hej! Tack, bara bra. Jag njuter av ett sommarlov och värmen vi har nu hjälper såklart verkligen till! 

Ni har precis avslutat era tester där vi ser att killarna fått slita hårt, hur ser det ut?

Ja, vi har kört några dagar ihop där vi samlat gänget och testat av. Spontant är jag inte jätteimponerad av de resultat som en stor del av spelarna visar, här förväntar jag mig mer.

Vi är nykomlingar i HockeyEttan och är förmodligen laget med lägst budget, ska vi då åka runt med sämst fysvärden också kommer det bli en lång säsong… här måste vi upp! Så vi har alltså en tuff tid framför oss med att höja den fysiska statusen för att komma in i säsongen förberedda. 

Hur ser resten av sommaren ut?

Nu har vi lite ledighet och vi träffas inget gemensamt förrän i augusti, men jag räknar kallt med att spelarna kör på rejält hemma över hela juli. Det är några i stort behov av. 

Är ispremiär och träningsmatcher färdigplanerade?

Som läget är nu har laget ispremiär måndagen den 8:e augusti, och vi spelar sedan den första försäsongsmatchen söndagen den 21/8 mot Alvesta. Därefter har vi Kristianstad borta 25/8, Borås borta 7/9, Pantern hemma 11/9, Mörrum borta 14/9 samt ett genrep mot Jonstorp hemma den 27/9 innan vi startar serien söndagen den 2/10 då vi åker till Vimmerby för seriepremiär. 

Utöver detta är föreningen mitt i planering av Speedhockeyturnering som går av stapeln fredagen den 16/9 hemma på Tyrs Hov. Här är några lag redan klara och inom kort kommer det mer info från klubben gällande det!

Var ligger Tyringe Hockey i sitt truppbygge?

I och med signeringen av Didrik Jansson är vi fullt på målvaktssidan. Här tror jag att Victor och Didrik kan bli ett bra team och sporra varandra till konkurrens och bra utveckling. 

I övrigt ska vi ha in två backar varav en är erfaren och etablerad medan den andra lite yngre och på väg uppåt.

Vi ska också ha in två forwards till i truppen där statusen är samma, alltså då en redan etablerad på seniornivå och då också en yngre som vill ta chansen att ta en plats och tävla och visa upp sig i en hård söderserie. Eller kanske någon från Allsvenskan som vill ha en mycket större roll i Ettan.. 

Det här är i varje fall vad vi siktar på, sedan är det såklart en massa olika parametrar som ska stämma för att få ihop det, inte minst det ekonomiska. Men grundtanken är såhär med bygget i varje fall. 

Vi tackar för detta och önskar dig en skön sommar Pelle, nu börjar snart abstinensen infinna sig på riktigt igen!

Tack detsamma! För min egen del finns det redan ett stort sug efter hockey, och jag ser verkligen fram emot att starta upp igen i augusti.

Inplanerade träningsmatcher:

Söndag 21/8 ​16:00 ​Tyringe – Alvesta

Torsdag 25/8 ​19:00​ Kristianstad – Tyringe

Onsdag 7/9​ 19:00​ Borås – Tyringe

Söndag 11/9 ​16:00​ Tyringe – Pantern

Onsdag 14/9 ​19:00​ Mörrum – Tyringe

Fredag 16/9 ​​Speedhockey – mer info kommer

Tisdag 27/9​ 19:00​ Tyringe – Jonstorp