Simon Hedlund nästa nyförvärv 22/23!

Vi är glada över att få presentera nästa spännande nyförvärv till lagbygget 2022/23 – Varmt välkommen till Tyringe Hockey, Simon Hedlund!

Forwarden Simon Hedlund, född -02, kommer till oss från Leksands IF organisation. Föregående säsong spelade Simon dock både i Leksands J20 samt i Piteå HC i AllEttan Norra. Dessutom fick han chansen att visa upp sig för Leksands a-lag i Champions Hockey League. Det är alltså en förstaårssenior med mycket rutin från seniorhockeyn som kommer till oss!

Daniel Söderberg myser när han berättar om sitt senaste nyförvärv till truppen kommande säsong.

– Jag är riktigt nöjd över denna värvning! En kille med lysande framtid framför sig på hockeyrinken. Det är en seriös, skicklig spelare garanterat kommer ta ytterligare kliv i vinter, säger sportchefen.

Den unge forwarden kommer ursprungligen varken från Dalarna eller Norrbotten, som man kanske tror, utan Gästrikland och Söderhamn. Med vilka han också spelade TV–Pucken för innan flytten gick till Leksand. Men nu är fokus på Skåne och Tyringe Hockey!

– Det känns jättebra! Tyringe är en bra plats att få möjlighet att utvecklas på, säger Hedlund.

Nyförvärvet mäter 175 cm och 79 kilo. En storlek som kanske förknippas med speed och skridskoåkning, så även i detta fall, enligt Simon själv.

– Jag är en tvåvägsforward med en offensiv uppsida. Mina främsta kvaliteter är väl min skridskoåkning tillsammans med ett bra spelsinne och ett bra skott skulle jag säga.

Simon blir som sagt förstaårssenior kommande säsong, men har redan mycket erfarenhet från Hockeyettan med Piteå. I Piteå hann han med 17 matcher på vilka han gjorde 12 poäng. Vilka är fördelarna med att ha fått spela mot seniorer redan?

– Det jag tar med mig är att jag vet vad som väntar! Jag är medveten om vilken nivå som krävs och vad man behöver för att kunna prestera och vara bra på isen.

Vad är det då som skiljer Sveriges bästa juniorserie från seniorhockeyn?

– Det som skiljer sig är kanske mest storleken och styrkan på spelarna. Och sen är det lite mer struktur som gäller och inte lika mycket flänga och fara som i juniorhockeyn.

Nu väntar seniorhockey Hockeyettan Södra – en serie som ofta beskrivs som den bästa av landets fyra olika indelningar. Och för en ung, målmedveten hockeyspelare är siktet för säsongen 22/23 inställt.

– Mina personliga mål är att fortsätta utvecklas, ta kliv och bli bättre hela tiden. Och sen med laget är det att bli så bra som möjligt och knipa en Allettan-plats så klart!

Varmt välkommen till Tyringe, Simon!