Simon Ericsson tvingas avsluta karriären

Vår kapten och backgigant Simon Ericsson måste tyvärr, efter ny skada, meddela att han tvingas avsluta sin spelarkarriär.

Han gjorde debut för moderklubben redan som 15-åring. Sedan dess har Simon Ericsson utvecklats till en stor profil och enormt skicklig hockeyspelare.

Men nu endast 24 år ung sätter skadorna stopp för Tyringepågen. Ett besked som sörjs av varenda blå och röd som nu lider med Simon i denna stund.

Simon Ericsson i debuten som 15-åring.

Simon Ericsson själv om att tvingas avsluta karriären:

– Det här beskedet hade jag gärna väntat med ett par år. Men skador tillhör tyvärr världens roligaste sport. 7 frakturer, runt 100 stygn och nu en 6:e operation senare är det dags för mig att hänga upp skridskorna.

Det känns tungt att inte få att inte få bestämma själv när man ska lägga av. Men samtidigt, när jag blickar tillbaka, känner jag en enorm tacksamhet och glädje över hur mycket roligt jag fått vara med om tack vare hockeyn.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt till att tacka en del personer som har betytt extra mycket för mig under min spelarkarriär.

Först och främst skulle jag vilja tacka min familj. Mina föräldrar, utan er tid och support hade detta inte varit möjligt. Lillebror Isac som varit min största supporter. Linnéa med familj som alltid funnits där och hjälpt mig, särskilt när skadorna varit framme.

Tack till alla tränare. Speciellt tack till: Jocke Lidgren som lärde mig hur man spelar back. Magnus Rahm och Peter Lenngård som vågade ta upp mig i A-laget redan som 15-åring. André Reimer för all energi och glädje du spridit, även när det gått tungt.

Tack till alla materialare, sjukvårdare, sportchefer, styrelser och såklart alla fantastiska lagkamrater. Hockeyn har gett mig vänner för livet.

Sist men inte minst vill jag rikta ett stort tack till alla i och runt Tyringe Hockey. Till all publik, ideella och Bluefoxes som #tillsammans har skapat magiska ögonblick. Mitt hjärta kommer alltid vara blått och rött.

Tack för att ni tog er tid att läsa detta. Vi ses på Hovet!

/ #39:an

Kapten Simon Ericsson tackar för sig.

Sportchef Daniel Söderberg om Simons situation:

– Så fruktansvärt tragiskt! Det var känslan som jag kände när Simon ringde och meddelade det vi tyvärr befarade efter skadan han ådrog sig i matchen mot Mörrum.

Jag lider oerhört med Simon. Det känns extra mycket när man vet vilken seriös idrottsman och ödmjuk person han är. Han förtjänar verkligen inte denna otur. Jag önskar av hela mitt hjärta att han slipper komplikationer vid operationen och blir fullt återställd att kunna leva ett normalt Svenssonliv utanför elitidrottens arenor.

Som min roll som sportchef är det såklart ett mycket tungt avbräck i årets trupp men det är verkligen sekundärt just nu och något som jag och vi kring laget får jobba på under kommande tid.

Från alla blå och röda, varhelst i världen vi än är, tackar vi dig Simon för allt du gjort för klubben. Du hör alltid hemma här!

och de färgerna du bar
kommer alltid finnas kvar
I ditt hjärtas djupa vrå
finns den röda och den blå