Simon Ericsson klar för 22/23!

Tyringepågen och kulturbäraren Simon Ericsson är klar för återkomsten till Hockeyettan – Varmt välkommen hem, Simon!

Sportchef Daniel Söderberg är märkbart upprymd över att ha fått hemvändande Simon Ericsson klar för säsongen 22/23.

– Så grymt kul att Simon är tillbaka! Vi vet alla som följt Tyringe vad Simon betyder för klubben och laget. Det är en ledare som visar vägen både på och utanför isen.

En nystart

Senast Simon spelade i Tyringetröjan bar han C:et på bröstet och ledde laget i både mål och poäng. Det gav honom chansen i Hockeyallsvenskan med KIK. Men efter en otäck skada, som höll honom borta från spel, vänder han nu tillbaka för att etablera moderklubben i Hockeyettan.

– Det känns jättebra! Det ska bli roligt med en nystart i Hockeyettan med Tyringe. Känns som att vi går in med en annan anda nu när vi kommit upp igen.

En annan anda säger du, när du var här sist trillade vi ner och sedan skulle du satsa i KIK i Hockeyallsvenskan, men då åkte du på en skada. Hur är revanschlustan?

– Jo, men det är klart att den är hög! Den senaste matchen jag spelade var matchen då vi åkte ur, så det har varit en lång väntan för att få spela en ny match, som kanske inte är så ångestfylld som den var. 

Nu tittar vi framåt och siktet alltså inställt på kommande säsong 22/23. Elitsatsningen är planerad att fortgå parallellt med studier vid sidan av hockeyn. En framgångsrik kombination enligt Simon själv.

– Målet är att göra så en så bra säsong jag kan så klart! Fortsätta hålla liv i min elitsatsning, samtidigt som jag kan plugga klart vid sidan om och få det klart. Det är en väldigt skön kombo att ha, just att få det fysiska i hockeyn och sen aktivera hjärnan med studier. 

Nyttiga erfarenheter

Även om det inte blev några matcher på Hockeyallsvensk-nivå finns det många läropengar som Tyringepågen tar med sig från sin tid på högre nivå. Men inte erfarenheter och rutin om spelet på isen, utan sammanhållningen och gruppdynamiken vid sidan om.

– Det jag känner från tiden i Hockeyallsvenskan, som jag har känt och reflekterat kring, är att man kan inte påverka någon annan särskilt mycket utan det måste komma inifrån. Och därför är det viktigt att få ihop en bra grupp!

Just hur ett lag sätts samman och vilka egenskaper de individer som ska ingå i det bör ha är något som backen har klart för sig. Ledordet för Simon är vilja.

– Som jag förstått det på Daniel så har det varit en väldigt viktig del i hans rekryteringar till truppen, att det ska vara bra killar som verkligen vill vara här, vill framåt och vill göra något bra av det. Och det är sjukt viktigt!

Har du någon hälsning till alla Tyringesupportrar därute glada över att se dig tillbaka?

– Nu har vi kommit upp igen dit vi vill vara. Och det återtåget som ni pratade om det lyckades och det är mycket tack vare alla supportrar, partners och alla runt omkring och i föreningen. Tillsammans gäller för att vi ska kunna etablera oss och göra det bra på den här nivån också!