Pelle Svensson ska etablera Tyringe i Hockeyettan

Tyringe har, som tidigare kommunicerats, gjort klart med Pelle Svensson som ny huvudtränare för A–laget för säsongen 22/23! Hemsidan tog ett snack med den rutinerade tränaren om kommande säsong vilket ni kan läsa om nedan.

Pelle har en diger meritlista både som spelare och tränare. I Rögle gjorde han över 500 matcher och var efter spelarkarriären både tränare och general manager i klubben.

2014 till 2018 tränade han Troja-Ljungby och tog upp laget till Hockeyallsvenskan. Efter sejouren i Småland har tränaren haft uppdrag i Danmark och som tränare och sportchef i Helsingborg HC. Nu ska Pelle dock leda vårt blå och röda lag i återkomsten till Hockeyettan!

– Det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att ta sig an denna utmaning! Jag är laddad, full av kraft och kommer göra allt för att vi ska kunna etablera oss stabilt i Hockeyettan.

Pelle Svensson och sportchef Daniel Söderberg är överens!

Pelle Svensson har ett väldigt stort intresse av att kolla på livehockey. Något som gjort honom till en ganska flitig besökare på Tyrs Hov genom åren och som därmed ger honom hyfsad koll på laget och klubben. Eller?

– Jag har väl inte superkoll men eftersom jag är extremt intresserad av att kolla hockey live, oavsett nivå, brukar jag vara på Hovet några gånger per säsong. Den gångna säsongen blev det nog bara ett besök. Men jag har haft några av spelarna, och även sett några i andra färger, så jag har väl ändå hyfsad koll på det mesta kanske… haha!

En tuff utmaning

I processen som lett fram till att han nu är ny Tyringetränare, med möten med sportchef Söderberg med mera, har Pelle fått en positiv bild av klubben. Just genom klubbens insikt i att kommande säsong är en tuff utmaning!

– Intrycket är att man är medvetna om att det kommer bli en tuff säsong som nykomling. Men att man också vill göra de förändringar som behövs för att hitta en stabilitet både sportsligt och organisatoriskt. Gör man som man alltid har gjort blir man ju också vad man alltid varit, så att göra förändringar är nog ett måste för Tyringe Hockey.

– Spontant har det ju varit lite svajigt de senaste säsongerna man legat i Hockeyettan, då menar jag både inom sport och organisation. Mitt mål är att vara bidragande till att vi stabiliserar upp det tillsammans!

Sportchef Daniel Söderberg och nya huvudtränaren Pelle Svensson smider planer.

Det är ingen lätt uppgift som väntar den nytillträdde tränaren. Klubben är nykomling i Hockeyettan, som också ser ut att bli den vassaste versionen av serien på länge, om någonsin! Vad är det vi måste göra rätt för att undvika att cementeras i bottenskiktet? Pelle lyfter fram tre punkter som måste på plats.

– Först måste vi ha en hög träffsäkerhet när vi bygger laget, vi har inte råd med för många kantbollar. Sedan måste vi vara väldigt förberedda fysiskt och där får vi ta ett krafttag under sommaren och hösten. Till sist måste vi sätta ett tydligt och ordentligt grundspel då vi kommer att prövas hårt mot bra motstånd i en serie som håller väldigt hög klass.

Struktur är nyckelordet

Ny huvudtränare innebär också ny spelfilosofi och spelsätt. Så hur kommer vårt Tyringe Hockey då att spela i återkomsten till Hockeyettan? Ett nyckelord för Pelle Svensson är struktur!

– Här vill väl alla tränare säga anfallshockey med hög fart, men jag tror det kommer bli viktigt med strukturerad hockey. Kan vi hålla pucken inom laget så gärna det, och helst i anfallszon.

Men om man tror eller får bilden av att denna strukturerade hockey är lika med en defensiv sådan, då får man tänka om.

– För mig betyder inte struktur att man är ett defensivt lag, utan att hela laget tar ett ansvar för vissa bitar på ett överenskommet sätt för att sedan kunna använda sig av sin kreativitet i lite mer friare tyglar.

Men innan det är dags för skridskor och klubba på is väntar förberedelser med löparskor och vikter på barmark. En viktig period på hockeyåret då de fysiska grunderna sätts. Något som är extra viktigt som nykomlingar enligt Pelle. Och han har planen klar för sig!

– Inom kort kommer vi ha ett uppstartsmöte där vi kommer att dra igång kroppar och knoppar på de spelare vi kan få på plats tills dess. Här förväntar jag mig att varje individ är beredd att ge sig själv en möjlighet att komma väl förberedd till Hockeyettan nästa säsong och ge sig själv absolut bästa förutsättning för att lyfta med laget. Jag tror inte på att ge spelarna några chanser, men jag tror definitivt på att ge spelarna möjlighet att ta chansen. Vilket jag också hoppas att de gör!

Snart dags igen!

Medan klubbens nya huvudtränare, sportchefen och laget förbereder sig för fullt inför kommande säsong är det dags för våra supportrar och partners att vila upp sig efter en lång men fantastisk säsong. Men det är även dags att smått börja tagga igång för det som komma skall. Och Pelle Svensson hoppas på ordentlig uppslutning till hösten!

– Med tanke på bilderna jag såg på supportrarna efter att laget avancerat upp är de också väl värda lite vila över sommaren, haha! Men ganska snart är det dags att ta sig ner till Hovet igen, och då hoppas jag verkligen att man sluter upp lika bra runt laget som man har vant sig vid att se under många år i Hockeyettan. Tills dess önskar jag alla en skön sommar – vi ses i augusti!

Välkommen till Tyringe Hockey, Pelle! Precis som han sa hoppas vi att alla sluter upp till återkomsten i Hockeyettan.