Milan Davídek klar för 22/23!

Vi är glada över att få presentera nästa spännande nyförvärv till lagbygget 2022/23 – Varmt välkommen till Tyringe Hockey, Milan Davídek!

Sportchef Daniel Söderberg är nöjd över att ha fått in en måltjuv i form av tjecken Milan till lagbygget.

– Milan är en ung lovande forward med bra storlek. Han har målskyttet som sin främsta egenskap, och det ska bli intressant att se vad han kan uträtta hos oss!

24-åringen kommer närmast från Vänersborg där han gjorde 14 poäng på 14 matcher föregående säsong. Bland annat gjorde han 2 mål och 1 assist i matchen mot Tyringe i Alltvåan!

– Jag minns matcherna med Tyringe, de var väldigt snabba, hårda och kvalitativa. Och annars var min första säsong i Sverige jättebra. Jag trivdes mycket i landet och jag är glad över att kunna återvända till Sverige, säger Davídek själv.

Nu är det istället den blå och röda tröjan han ska dra på sig och göra nya pyttsar för. Något tjecken ser fram emot.

– Jag har bara hört positivt om Tyringe, och jag är glad över att ha skrivit på!

Innan Vänersborg spelade Davídek för JHT i Finland. I motsvarigheten till Hockeyettan gjorde tjecken 60 poäng på 43 matcher. Säsongen 19/20 blev han även hela seriens bästa målskytt.

Just målskyttet är något som Milan har kommit till Tyringe för att fortsätta med.

– Jag har hört att fansen i Tyringe är några av de bästa i ligan, och jag vet att det kommer att ställas stora krav på mig också och min spelstil fokuserar mycket på styrka, snabbhet och skridskoåkning. Sedan hoppas jag att jag kan hjälpa lagets produktion och kanske främst med mål.

Den reslige forwarden, 1.91 cm och 98 kg, har meriter från spel i tjeckiska högsta och näst högsta ligan. Dessutom har han 39 matcher för de tjeckiska juniorlandslagen i kroppen.

Men nu väntar spel i Hockeyettan och att etablera Tyringe Hockey i serien. Milan Davídek är redo för uppgiften!

– Jag har alltid bara de högsta förväntningarna på mig själv. Jag tror att vi kommer ta oss till slutspelet och gå så långt som möjligt. Det kommer att bli hårt och krävas tålamod, men jag ser fram emot laget och säsongen!

Varmt välkommen till Tyringe, Milan!