Med siktet inställt på att sätta sitt eget avtryck

Med nummer 9 på ryggen har han kommit för att sätta ett eget avtryck i klubben hans pappa redan är ikonisk. Möt Meirs Moore!

– Det känns fantastiskt att ha skrivit på för TSoS. Jag är exalterad över att vara tillbaka Sverige och träffa mina nya lagkamrater och tränare och alla andra i klubben.

Innan Meirs lämnade hemlandet för att starta upp säsongen i Tyringe fick pappa Skeeter visa upp bilder och berätta om sina minnen från sin tid i klubben.

– Min pappa och jag tittade nyligen igenom några av hans gamla fotoalbum med tidningsurklipp av olika höjdpunkter i Tyringe så det var riktigt häftigt att se. Han har inte pressat mig alls, utan alltid väldigt stöttande och uppmuntrar mig att göra vad jag vill och ha mina egna erfarenheter.

Förra säsongen spelade Meirs på Tyrs Hov, men då hos dåvarande konkurrenterna Vänersborg. En lärorik säsong för den fortsatta karriären i Sverige då det trots allt är lite saker att övervinna i övergången från nordamerikans ishockey till svensk.

– Jag lärde mig mycket förra säsongen i Vänersborg och det tog lite tid för mig att bli bekväm och van vid den svenska stilen. Några utmaningar eller skillnader är såklart storleken på isen, stilen hos varje spelare, språket och och att resultattavlan räknar upp till 20 istället för ner från 20!

Om man följt Meirs Instagram-konto under sommaren har man fått se mycket bilder och stories från olika sjöar. Det är inte Finjasjön man skådat, utan sjöarna i Minnesota där familjen Moore har en stuga. En av många fritidsaktiviteter som amerikanen ägnar sig åt utanför isen.

– Utanför hockeyn älskar jag att vara aktiv på gymmet med min träning, spendera tid i Duluth Minnesota i vår familjestuga, golfa med mina vänner och såklart umgås med min flickvän som planerar att komma till Sverige även denna säsong.

Det är inte ovanligt att hockeyspelande barn liknar sina föräldrar i spelstil och skicklighet. Men i detta fallet stämmer det inte helt. När pappa Skeeter var en offensiv målspruta är Meirs mer inriktad på defensiven. Även om han har vissa offensiva kvaliteter i verktygslådan!

– Som spelare är jag en smidig försvarare. Jag ser isen bra och är känd för mitt tålamod med pucken och passnings– och skjutförmågan. Jag gillar även att spela fysiskt och har lite tuffhet i mitt spel också. Defensivt vill jag vara stabil och pålitlig i olika situationer och göra mitt bästa för laget!

Men nog pratat om Moore den äldre, nu är det som sagt dags för sonen att sätta sitt eget avtryck!

– Jag hoppas kunna skapa mitt eget arv i Tyringe. Men det kommer givetvis att vara ett speciellt ögonblick att ta på mig den blå och röda tröjan för första gången, samma som min pappa bar en gång för många år sedan.