Max Kroon är hungrig på mer

Max Kroon spelade i Tyringe upp till U16 innan han lämnade klubben för Malmö Redhawks program. Till säsongen 22/23 gick flyttlasset hem igen – och det är vi glada för!

Säsongen är ung. Så är Max Kroon. Men det är inget som hållit honom tillbaka. Han har varit ett utropstecken så här långt med beröm av Pelle Svensson med flera som följd.

Igår gjorde backen en ny stabil insats då Nybro besegrades i hemmapremiären. Något som gör det extra lätt för Max Kroon att dra på smilbanden idag.

– Otroligt skönt! Det var en grymt skön seger framförallt när det är hemmapremiär mot ett topplag som Nybro. Och att då klå dom känns riktigt bra!

Förklaringen till den fina inledningen på säsongsstarten förklarar Kroon själv med en bra lagsammanhållning och klara direktiv från tränarna.

– Så här långt har jag kommit in det bra, och vi har ett skönt gäng som jag känner mig trygg i. Sen har Pelle förklarat tydligt vad han vill och hur vi ska prestera och då försöker jag följa det till 100% och göra det enkelt.

Max Kroon är fortfarande junior. Som 03:a är han sistaårsjunior och han har ingen tidigare erfarenhet från seniorhockey. Även om han klarat övergången på ett stabilt sätt är skillnaderna stora.

– Det är en stor skillnad, med mer rutinerade spelare och med tuffare tag. Sen går det fortare men jag har kommit in det snabbt och bra. Men jag är inte nöjd utan vill helst bli bättre på allt.

Vad är det du känner efter några matcher i seniorhockeyn att du behöver träna speciellt på?

– Det gäller att träna på att göra allting snabbare. Tiden med pucken är knapp så det gäller att veta vad man ska göra med den och ta bra beslut och förstå spelet ännu bättre.

Säsongen är som sagt ung. Det ska spelas mycket hockey innan några summeringar kan göras. Men målet med säsongen för den unge backen Kroon är klart.

– Framför allt att ta en plats och spela, göra det så enkelt som möjligt och göra så få misstag som möjligt och bli en spelare som man kan lita på. Göra allt jag kan för att vi ska vara ett jobbigt lag att möta och hålla oss kvar i Ettan!

Hemmapremiären mot Nybro lockade 719 åskådare till Hovet. En stabil siffra men med tanke på hockeyn som visades upp borde det vara ännu fler blå och röda på plats.

Max Kroon hoppas på att den riktiga Tyringe-känslan med ett kokande Tyrs Hov infinner sig ordentligt redan nästa hemmamatch. Borås den 12:e oktober!

– Jag tycker att bygden ska komma ner och kolla för vi behöver publikens stöd och hjälp och få fram Tyringe-känslan. Sen är det alltid kul att spela med mycket folk på läktarna som pushar laget framåt!