Lagbygget 22/23

Det har gått en vecka sedan sista matchen spelades under säsongen 21/22 som slutade i avancemang. Nu är arbetet fullt igång med att bygga ett slagkraftigt lag till säsongen 22/23 och återkomsten till Hockeyettan! Sportchef Daniel Söderberg ger er en lägesuppdatering.

Sportchefen har nu varit huvudansvarig under en hel komplett säsong. Vilka erfarenheter tar han nu med sig in i arbetet med kommande säsongs trupp? Kontinuitet är ett av ledorden.

– Jag tycker att det fungerade på ett utmärkt vis så jag känner väl mest att vi bör bygga vidare på detta. Vi har ju en grund att stå på nu vilket känns tryggt. Inför förra säsongen hade vi ingen spelare med kontrakt så det var verkligen att börja om från noll.

Några pusselbitar i lagbygget ligger redan på plats, med signeringen av Ludvig Jansson som färskaste exempel. Men hur stor truppen ska vara när laget går in i säsongen är frågan. Sportchefen siktar på en större trupp än inför föregående säsong.

– Truppen behöver bli större för att det ska hålla i Hockeyettan. Det kommer att bli intensivare och tuffare matcher hela tiden. Så vi kommer behöva ha en trupp på ca. 22 utespelare och 2 målvakter för att det ska kännas tryggt: 8 backar, 14 forwards och 2 målvakter.

Som nykomling i Hockeyettan har sportchefen inte samma resurser som många av konkurrenterna i serien. Istället är målsättningen att hitta fynd och få ihop laget för att kunna utmana!

– Målsättningen är att vi ska värva smart för att kunna utmana övriga lag. Vi har inte samma budget som de flesta andra utan måste få ihop ett bra LAG. Vi lyckades med det på ett bra sätt detta året och hoppas vi kan rida vidare på den vågen. Grunden blir ju att ha rutin i backlinjen och centerlinjen och sedan hitta fynd på forwardsidan.

Vilka är det då som står under kontrakt för nästa säsong?

– Lite svårt att säga exakt då det finns outs i något kontrakt men jag räknar med att följande stannar enligt kontrakt samt dialog:

Victor Carlsson, Viktor Wahldén, Isac Hedlund, Jesper Ahlgren, Ludvig Jansson, Isac Bexdal, Kim Runermark, Filip Jannerstig, Felix Franzen och Robin Ericsson.

Den enda som aviserat ska lämna är Herman Samevik som väljer att satsa fullt ut på sina studier i Lund. Jag vill passa på att tacka Herman för sina insatser hos oss och önskar honom lycka till i sin civila karriär!

Silly season brukar vara en intensiv period där supportrar otåligt väntar på att spelare ska offentliggöras. Tyringesupportrarna kanske inte behöver vänta så särskilt länge innan nästa spelare är klar – om allt faller på plats kan det hända saker redan i dagarna.

– Jag förväntar mig att det börjar bli klart spelare i slutet av denna veckan och att det sedan kommer rulla på med 1-2 per vecka. Målsättningen är att vi ska vara helt klara lagom till Elitloppshelgen 28-29 Maj för då tänkte jag vara lite ledig och njuta av fin travsport på plats!

Tack till sportchef Daniel Söderberg för uppdateringen. Och så gäller det för alla blå och röda att hålla koll på klubbens sociala medier för nyheter framöver!