Kim Runermark ny assisterande tränare!

För bara en månad sedan avslutade han den aktiva spelarkarriären. Men vi behövde inte sakna honom särskilt länge – Kim Runermark är nu klar som assisterande tränare!

Sportchef Daniel Söderberg ser fram emot att få fortsätta jobba tillsammans med Kim.

– Personligen är jag glad att vi kunde hitta denna lösningen. Kim är en person som tillför mycket i gruppen och som vi tror blir ett bra komplement till Pelle.

På isen var Kim Runermark en kreativ och vass offensiv kraft. Något som även ska komma till användning som ledare i båset då Kim ska ha fokus på forwards och offensiven. Tillsammans med Kims ledaregenskaper ska det bli ett framgångsrikt recept enligt sportchefen.

– Kim är duktig att jobba med människor och förra säsongen bevisade han det mycket genom att vara en duktig ledare i omklädningsrummet. Kim vet vi alla besitter dessutom mycket kunskap vad gäller det offensiva spelet och vi kommer främst använda honom i den rollen som ledare.

Huvudtränare Pelle Svensson ser fram emot att få den forna poängkungen Runermark vid sin sida i båset kommande säsong.

– Kim var en av de första spelarna jag tog kontakt med efter att ha skrivit på för Tyringe. Han var tydlig direkt med att han inte skulle spela, men öppnade upp för att han fortfarande har ett sug efter hockey så samtalet gled ganska snabbt över mot ledarrollen. Det ska bli kul att jobba ihop tycker jag. 

Den nya rollen i hockeykarriären och föreningen har redan börjat för den gamle liraren. Vid lagets samlingar inför säsongen har Runermark fått känna på rollen som assisterande tränare.

– Vi har haft en del samlingar med tester och annat och då har Kim redan varit med. Där har vi också hunnit med att fundera lite på rollerna och det blir nog ganska naturligt att Kim får ett ansvar mot anfall, forwards och powerplay medan jag tar ett helhetsgrepp på det övriga. Men det där kommer att kunna växa fram efterhand, säger Svensson.

I och med en assisterande tränare klar börjar truppen nu närma sig sin slutgiltiga form. Det återstår dock fortfarande en forward och en back som ska in för klubbens återkomst till Hockeyettan, där ett kriterium för nyförvärven är rutin och erfarenhet från seniorhockey.

Varmt välkommen tillbaka Kim!