Hugo Wirell nästa nyförvärv till 22/23!

Nästa pusselbit i lagbygget 22/23 är nu lagd på plats – Varmt välkommen tillbaka till Tyringe Hockey, Hugo Wirell!

Det är just välkommen tillbaka som gäller för forwarden Hugo Wirell. Den reslige, 196 cm, Diö-sonen spelade nämligen ungdomshockey i den blå och röda Tyringetröjan. Säsongen 14/15 var han en ledande spelare i det framgångsrika U16 som kvalade mot Elit, innan det bar av till Växjö Lakers program.

Sportchef Daniel Söderberg är speciellt nöjd över att få in spelare med anknytning till klubben.

– Hugo är en spelare som jag ville ha hit redan till förra säsongen. Han är en stor och teknisk spelare som vet var målet finns. En seriös hockeyspelare som vill utvecklas och det hoppas vi att han ska kunna göra på ett bra sätt hos oss. Sen är det alltid kul att få tillbaka spelare till klubben!

Förra säsongen blev det Hockeyettan och spel i Borlänge för Hugo. Där blev det 22 poäng på 43 matcher för 20-åringen. Borlänge var också nära att gå hela vägen till kvalserien mot Hockeyallsvenskan, vilket innebär en drös med viktig rutin innanför bältet på vårt nyförvärv.

– Hugo bevisade redan förra säsongen att han håller bra klass i Hockeyettan, och han kommer vara en viktig pjäs för oss under kommande säsong, säger Söderberg.

Hugo själv är glad över att vara tillbaka på Hovet.

– Det känns jättebra, och jag ser fram emot att få träffa alla i laget och föreningen!

I och med anknytningen till klubben känner nyförvärvet redan en hög med spelare i truppen. Isac Hedlund och Felix Franzén var till exempel också med och kvalade med Tyringes U16 en gång i tiden och Robin Ericsson var lagkamrat i Växjö J18. Nu har de varit med och fått ”hem” Hugo igen.

– Ja, jag känner ett par stycken som jag är väldigt nära så det har varit lite snack mellan oss! Självklart har väl vårt snack haft lite inverkan, och det ska bli väldigt kul att få spela med dem igen. Men annars har inte beslutet legat i just den saken.

Precis som sportchef Söderberg nämnde är nyförvärvet Wirell en seriös hockeyspelare som vill utvecklas och framåt. Enligt huvudpersonen själv är också Tyringe platsen för det!

– Mitt mål med den kommande säsongen är att fortsätta utvecklas så mycket som möjligt. Och jag tror att Tyringe är rätt plats för mig att göra det!

Varmt välkommen tillbaka, Hugo!