Heikki Harju klar för 22/23!

Vi är glada över att få presentera nästa spännande nyförvärv till lagbygget 2022/23 – Varmt välkommen till Tyringe Hockey, Heikki Harju!

Sportchef Daniel Söderberg har letat efter ett offensivt hot med erfarenhet – något han nu hittat i den finske forwarden Heikki Harju.

– Vi har sökt efter en forward med erfarenhet vilket vi har hittat i Heikki. Vi ser mycket fram emot att få hit Heikki, och hoppas att han kan bidra till att vi ska nå våra mål för säsongen!

Den 25-årige Harju kommer senast från den finska motsvarigheten till Hockeyallsvenskan, Mestis, där han snittat över en halv poäng per match. Dessutom har han spelat med en annan Tyringe-bekanting som visat sig vara en rejäl tillgång.

– Han har spelat i Mestis de tre senaste säsongerna där han varit en pålitlig poänggörare. Där har han även spelat med vår publikfavorit Jesper Ahlgren i Hermes.

Heikki Harju har spenderat sommaren och barmarksträningen hemma i Finland. Men nu väntar alltså nya äventyr i Sverige – vilket 97:an Harju ser fram emot.

– Det har varit en lång sommar, och jag är riktigt spänd på att få starta upp säsongen i Tyringe. Jag har bara hört massa bra saker om Sverige och Tyringe!

Sportchef Söderberg och huvudtränare Svensson har nämt hur de har varit ute efter en forward med spets. Harju har under de tre senaste säsongerna gjort sammanlagt 37 mål i Mestis – något som pekar mot att det är just spets och offensiva kvaliteter som kommer in i lagbygget.

Just att bidra med mål och poäng är också något som Heikki känner igen sig i. Men det finns mer än så i verktygslådan.

– Som spelare gillar jag att ha mycket puck och att göra mål, men samtidigt jobba hårt åt båda hållen, poängterar Harju.

Och som person då?

– Vid sidan av isen är jag kanske inte den mest högljudda, men skulle nog säga lätt att ha att göra med och kommer överens med alla!

I Hermes var nyförvärvet lagkamrat med vår allas Jesper Ahlgren. De kamperade till och med i samma kedja från och till. Vad har då Heikki att säga om sin landsman? Endast positiva saker!

– Jag tror han spenderar mer tid i gymmet än hemma… Han är en härlig kille och en fantastisk lagspelare, och jag tycker att alla borde ta efter honom. Sen har han berättat för mig att hockeyn är rolig här och att det är härlig atmosfär på matcherna!

Varmt välkommen Heikki!