Brian Liechti första nyförvärvet 22/23!

Nu är första nyförvärvet för säsongen 2022/2023 klart – Varmt välkommen till Tyringe Hockey Brian Liechti!

Schweizaren Brian kommer närmast från Trelleborg i Hockeytvåan där han förra säsongen producerade 61 poäng på 45 matcher. Nu är tanken att han ska ta nästa kliv och vara med att etablera Tyringe Hockey i Hockeyettan. Kontraktet är skrivet på 1 år.

– Brian är en snabb, spelskicklig forward som kan göra sin gubbe och skapa lägen för sina medspelare. Jag skulle vilja jämföra spelartypen lite med Leon Bristedt i Rögle som de flesta säkert känner till, säger sportchef Söderberg om sin senast pjäs i lagbygget.

Som junior spelade Brian i Linköpings J20 där han var med och vann SM–silver. Han tillhörde där toppen av +/- statistiken i laget den säsongen och producerade 25 poäng, något som ledde till en chans i Schweiz J20-landslag.

– Vi är mycket glada över att ha kommit överens med Brian, och jag tror han kommer bli en obehaglig överraskning för många backar i Hockeyettan. Jag har haft koll på honom hela säsongen då jag tycker att han har stuckit ut i matcherna mot oss. Brian har potentialen att bli en ny publikfavorit på Hovet! säger Söderberg.

Nyförvärvet själv ser fram emot att få dra på sig den blå och röda tröjan kommande säsong.

– Det känns otroligt bra! Jag ser verkligen fram emot att få chansen i en klubb med sådan stor och fin tradition, säger Brian.

Brian Liechti

Schweizaren är tänkt att bidra med energi, något som han själv känner igen sig i och hoppas bidra med i Hockeyettan säsongen 22/23.

– Jag ska göra mitt yttersta för laget och för att vi ska få en så framgångsrik säsong som möjligt. Mitt mål är att bli en stomme i laget och hjälpa till att vinna matcher. Jag är en fysisk spelare med energi som alltid gör mitt yttersta och aldrig ger mig!

Varmt välkommen till Tyringe, Brian!