Axel Björnkvist klar för 22/23!

Vi är glada över att få presentera nästa spännande nyförvärv till lagbygget 2022/23 – Varmt välkommen till Tyringe Hockey, Axel Björnkvist!

Sportchef Söderberg ser fram emot att få in Björnkvist, född -01, i lagbygget och ser stor potential i Trelleborgssonen.

– Axel är en storväxt tvåvägscenter som vi tror mycket på! Han gjorde en bra första seniorsäsong i Linden och imponerade verkligen i kvalserien där han steg fram ytterligare.

Trelleborgaren Björnkvist besitter alla egenskaper som sportchefen vill ha in i sitt lagbygge – en perfect match helt enkelt.

– Vi hoppas att Axel ska trivas hos oss och ta nästa steg i sin hockeykarriär. Axel är precis den typen av person och spelare vi vill ha hit till föreningen och laget: ung, målmedveten och med grym potential. Ska bli kul att se honom i den blå och röda tröjan!

Den reslige centern, 188 cm och 87 kg, har Trelleborg som moderklubb. Junioråren spenderades i Malmö Redhawks organisation innan karriären gick vidare i Linden i Hockeyettan Västra. I sin debutsäsong som senior fick centern ihop 30 poäng på 34 matcher. Nu väntar nya poäng för Tyringe hemma i Skåne igen!

– Det känns grymt! Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och tror att vi kommer kunna göra något riktigt bra av den här säsongen, säger Axel.

Trots den goda poängskörden som förstaårssenior beskriver inte nyförvärvet sig själv främst som en offensiv spets utan mer som en center med fokus åt båda hållen på isen.

– Jag skulle beskriva mig själv som en skridskostark center. En lagspelare som vill kunna bidra både offensivt och defensivt.

Hockeyettan Södra ser ut att bli en av tuffaste serierna på länge, kanske någonsin. Nyförvärvet Axel Björnkvist ser bara fram emot det och ser möjligheterna!

– Mitt mål är att vi som lag ska göra en riktigt bra säsong och kunna vara med och utmana. Vi ska göra det riktigt tufft för alla lag i serien!

Varmt välkommen till Tyringe, Axel Björnkvist!