Adam Ingvarsson nästa nyförvärv 22/23!

Vi är glada över att få presentera nästa spännande nyförvärv till lagbygget 2022/23 – Varmt välkommen till Tyringe Hockey, Adam Ingvarsson!

Den 25-årige centern kommer från Hockeyettan-konkurrenten Mörrum, där han snittat ca. 1 poäng per match sina fem säsonger i a-laget. Nu är det nya poäng i en ny klubb – Tyringe Hockey – som gäller!

– Det känns väldigt bra och inspirerande att komma till Tyringe! Väldigt inspirerande att se vad vi kan åstadkomma, säger nyförvärvet Ingvarsson.

För en tid sedan satte tränare Pelle Svensson och sportchef Daniel Söderberg sig ned med blekingen Ingvarsson och tycke uppstod!

– Jag träffade Pelle och Daniel och fick en riktigt bra känsla. Det kändes faktiskt rätt direkt! Framför allt hur de ser på mig både som person och hockeyspelare.

Adam har rutin från Hockeyettan där han spelat de fyra senaste säsongerna. Nu kommer han till en klubb som ska etablera sig i samma serie. Vad är det som krävs för att vi ska lyckas med detta enligt nyförvärvet?

– Det viktigaste tror jag är att man vet vad som krävs både som klubb och som trupp. Att försöka komma upp i så hög nivå man kan varje match, att komma ihop som grupp. Och inte bjuda på saker, gör man inte det har man möjlighet att slå alla lag.

Under hela sin tid i Mörrums a-lag har centern varit en del av kaptenskapet. Något som signalerar att det är en ledare som kommer in i lagbygget 22/23. Men det är mest på isen det ledarskapet visar sig enligt Ingvarsson själv.

– På isen försöker jag alltid visa ledarskap med min spets och försöka stå för en attityd och spela för klubbmärket på bröstet. Visar mer på isen än i omklädningsrummet faktiskt, där lyssnar jag mer och pratar om det behövs.

Han har varit Mörrum trogen hela sin karriär utom en match i Hockeyallsvenskan med Kristianstad 19/20 då han var inlånad. En kanske vemodig men spännande flytt för Adam.

– Jag har spelat för Mörrum hela mitt liv, men jag hoppas att publiken kommer se att jag spelar för märket på bröstet i Tyringe nu.

Förutom att det är en ledare som kommer in i truppen är det också en lirare, en lirare som gillar att styra och ställa med pucken på isen.

– Jag är en spelare som gillar att ha och fördela puck, och jag ser mig själv som en rätt smart hockeyspelare, som borde skjuta mer enligt de flesta haha!

Som center krävs även ett visst defensivt ansvar, och det finns också i verktygslådan enligt Adam själv.

– Är väl en smart center och bra defensivt så klart, men försöker få ut så mycket som möjligt offensivt… Jag gillar att spela ishockey!

Vad har du för mål med säsongen 22/23?

– Min målsättning är att komma till en klubb som har en stark kultur! Jag vill visa mina kvaliteter på Tyrs Hov och det känns väldigt inspirerande. Man har hög motivation att hjälpa klubben!

Varmt välkommen till Tyringe, Adam Ingvarsson!

Stort tack till alla er som swishade igår och bidrog till värvningen!

Christer Andersson

Åsa Wulff

Linnea Lundell

Glenn Ericsson

Marcus Lundgren

Mikael Flygh

Jens Sahlin

Christoffer Hultman

Henrik Ekelund

Maria Sjöö

Simon Kristoffersson

Tomas & Åsa

Michael Nordgren

Peter Uddgren

Magnus Johansson

Alf Jacobsson

Danny Nilsson

Paula & Ola Hedlund

Jonas Walther

Lena & Göran Winberg

Torgny Holmberg

Joakim Fredriksson

Marie (Våningen & Villan)

Göran Wannong

Jan Lindahl

Kent Lang

Curt-Lennart Svensson

Sten Jardeskog

Oliver Lindquist

Jan Persson

Jonas Ivarsson

Mattias Petersson

Michael Nordgren

Patrick Söderberg

Krister Jönsson

Urban Nilsson

Ingvar Nilsson

Anders Nählstedt

Ingemar Zentio

Per Göran Karlsson

Paul Karlsson

Camilla Torstensson

Rolf Rantzow

Jimmy Fallesen

Stefan Månsson

Hai Quoc Ly

Per Månsson

Mikael Björnsson

Lennart Petersson

Kim Jönsson

Rene & Kim 

Leif Andersson

Göran Alderfalk

Johan Ottosson

Anne-Marie Rosenqvist

Martin Ingvarsson 

Roy Molin Åkesson

Daniel Söderberg

Skulle du inte vara med i listan, trots att du swishat, kontakta Jonas Ivarsson på 0709 46 34 20.