Tyringe Hockey välkomnar åter Mats Lusth som huvudtränare!

Det är med glädje vi meddelar att Mats Lusth återvänder till Tyringe Hockey som huvudtränare. Lusth har en gedigen bakgrund inom hockeyn och återvänder till klubben där han tidigare var tränare under säsongen 2002/2003. Kontraktet är skrivet på 3 säsonger.

Mats Lusth har en framstående karriär både som spelare och tränare. Som back hade han en lång och framgångsrik karriär i Elitserien och representerade flera framstående klubbar med 3 SM-guld som resultat. Efter avslutad spelarkarriär övergick Lusth till tränarsidan och har sedan dess arbetat med olika lag såsom Malmö Redhawks och Mora IK. Senast kommer han från tränaruppdraget i Orsa IK där han tagit klubben till kval mot Hockeyettan.

Sportchef Daniel Söderberg är mycket nöjd över att äntligen ha sitt drömnamn på plats.

– Jag har försökt få hit Mats sedan jag tillträdde som sportchef. Det har inte riktigt passat förut men nu blev tajmingen perfekt.

Daniel vet vad han får i dalmasen Lusth – säsongen 2002/2003 återfanns nämligen Söderberg i spelartruppen.

– Jag har själv haft Mats som tränare så jag vet vad vi får, och jag är oerhört glad att vi kunde få till en överenskommelse. Jag längtar redan till att säsongen ska dra igång! Nu ska vi först bygga ihop ett spännande och slagkraftigt lag.

”Det kommer bli en härlig resa”

Huvudpersonen själv ser fram emot att återvända söderut och ta sig an tränarrollen i Tyringe.

– Det ska bli skönt att komma ner till Skåne igen! Det har varit på gång tidigare, men vi har inte kunnat lösa det då. Nu blev det av och det känns jättekul! säger Lusth.

Det kunde faktiskt blivit en återförening tidigare än så här – sportchef Söderberg har ju nämnt att Lusth är ett drömnamn. Redan för ett par år sedan var det aktuellt, men först nu föll alla bitarna på plats för få ihop det.

– Dialogen startade för två, tre år sedan och jag har följt klubben sedan dess. Daniel tog kontakt och på det sättet har det vuxit fram. Sedan känner jag Jörgen Persson väl, och vi pratas vid och träffas ganska ofta.

På frågan om han kan staka ut några riktningar gällande spelidé eller spelsätt menar Lusth att det är för tidigt att gå in i sådana detaljer. Men några grundpunkter kommer förmodligen att genomsyra laget så som intensitet och tydlighet.

– Där måste vi först se vad vi får för material att jobba med. Vi börjar ju lite på noll nu. Men jag har alltid haft skridskostarka lag med ett bra driv där det ändå finns en balans och alla ska veta när man ska gå i försvar och liknande.

– Sådant går inte över en natt utan det får växa fram. Det tar tid att jobba in ett system, men det ska vara tydligt och klart för alla. Vi ska veta vad vi ska göra i de tre zonerna, och ingen ska kunna säga ”jag trodde” eller ”jag visste inte”.

Kontraktet är alltså skrivet på 3 säsonger. En kontraktslängd som möjliggör både kontinuitet och utveckling, vilket Mats Lusth identifierar som ett viktigt mål framöver men också som en utmaning för sin och klubbens del.

– Främst är det att utveckla spelarna och få spelarna att förstå ett system och lita på det och lita på varandra så att de jobbar ihop vilket vara en utmaning att få ihop. Men det är fantastiskt roligt att se unga spelare utvecklas, se deras självförtroende växa och hur bitarna faller på plats. Det ger resultat i slutändan men där måste jag också ha tålamod, och där har jag blivit lugnare med tiden. I slutändan kommer det att bli bra och ge gott resultat.

Avslutningsvis, har du någon hälsning till alla förväntansfulla blå och röda supportrar och partners där ute?

– Jag har skrivit på för tre år och det kommer bli en härlig resa! Nu går tåget och jag hoppas att alla, partners och supportrar, hoppar på för nu ska vi kliva uppåt i hierarkin och jag vill ha med alla på den här resan!

Tyringe Hockey ser fram emot den kommande tiden under Mats Lusths ledning och tror att hans erfarenhet kommer att vara en viktig faktor för klubbens utveckling och framgång. Så se nu till att hoppa på tåget du också!

Vi hälsar Mats Lusth varmt välkommen tillbaka och ser fram emot en spännande tid tillsammans!