Truppbygget och tryout

Lagbygget som ska ta sig an Hockeyettan södra säsongen 23/24 är inne i slutfasen. I skrivande stund är 18 spelare klara vilket innebär att några platser till ska fyllas innan bygget är komplett. Sportchef Söderberg och huvudtränare Svensson delar med sig av sina tankar om situationen.

Två målvakter, sex backar och 10 forwards innebär att åtminstone två backar och två forwards till ska in i bygget innan truppen är full. Om det finns möjlighet kan truppen även bli större än så enligt Pelle.

– Framöver har vi någon plats till att sätta både på center- och forwardssidan och backplats. Hittar vi dessutom någon som passar in både sportsligt och ekonomiskt kommer vi att bredda upp truppen ännu mer vilket är vår ambition.

En spelare som kan bli en av dessa är Hugo Persson senast i Tingsryd J20. Under försäsongen kommer den unge centern att få möjlighet att kämpa sig till en plats i truppen – Ängelholmaren har nämligen fått en tryout med klubben. Pelle nämner speciellt spelförståelsen som en extra intressant egenskap hos Hugo.

– Vi har enats om en tryout för centern  Hugo Persson som kommer från Tingsryds J20. Hugo har spelförståelsen som sin främsta egenskap och kommer hit i augusti och september för att spela till sig ett kontrakt i Hockeyettan med Tyringe Hockey. 

Dörren är inte stängd för eventuella fler tryouter – det beror helt på vad för spännande spelare som kan finnas tillgängliga.

– Det kan också bli aktuellt med någon tryout-spelare till, både på backplats och forwards. Det beror helt och hållet på om något intressant dyker upp, avslutar Pelle. 

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: