Tack Pelle och fokus framåt!

Hockeyettankontraktet – säkrat och klart. Ekonomiska läget – i kontroll. Klubben har nått sina övergripande mål den senaste säsongen, med säkrat kontrakt 24/25 och plånboken i schack. Trots detta är sportchefen Daniel Söderberg inte helt nöjd. Han är redo att accelerera till nästa nivå!

Accelerationen, enligt Söderberg, kommer att ske med en nytillsatt tränare, då Pelle Svensson tackat för sig efter två säsonger. – Det har funkat bra, jag gillar Pelle. Han har förstått och accepterat vår situation. Och trots att vi kapat lönebudgeten drastiskt är slutresultatet ungefär detsamma, säger Söderberg.

När Söderberg blickar tillbaka på Pelle Svenssons tid i Tyringe är han tydlig med klubbens utmaningar. En minskad lönebudget på 30 procent för den senaste säsongen har varit en tuff nöt att knäcka. Men trots ekonomiska svårigheter har klubben säkrat ett nytt kontrakt utan att behöva kvala.

Men Söderberg är inte helt tillfreds med den gångna säsongens spelstil. Han kräver mer, bättre, och att det funnits potential för mer. – Det har nästan känts som vi har gett upp att ha ett eget spel på förhand, säger han. Han jämför med lag som Alvesta och Mörrum. – De har gått mer för det. De har förlorat med 2–7 ibland, men de har också gjort mycket mer mål och fått ett annat självförtroende när de vågat spela mer konstruktivt.

Söderberg är en optimistisk, och nu när ekonomin är under kontroll ser han ljusare på framtiden. Han är mitt uppe i tränarjakten och lovar att snart presentera något som kommer att sända positiva signaler.

När det gäller spelartruppen inför nästa säsong är Söderberg ute efter kvalitet. Inga kontrakt är skrivna för kommande säsong ännu, men målet är tydligt – behålla 12-15 spelare och addera fem-sju nya ansikten. Spets och ”jobbiga” spelare är nyckeln, för att göra Tyringe till ett lag som ingen vill möta. Söderberg vet att det inte bara handlar om pengar; bra faciliteter och en trivsam miljö spelar också roll och är något som klubben kan locka med.

Så håll ögonen öppna framöver! Tyringe Hockey är redo att ta nya kliv nästa säsong och ett första steg är ny tränare.

Tyringe Hockey vill tacka Pelle Svensson för dessa två säsongerna!