Simon Sundqvist klar för 23/24!

Vi är glada att få presentera Simon Sundvist som nästa spelare in i lagbygget 23/24! Rightarbacken som anslöt på deadline-day kliver därmed in i truppen från säsongsstart.

Simon Sundqvist anslöt som sagt precis innan transferfönstret stängde från Sölvesborg IK föregående säsong. Väl i Tyringetröjan gjorde han det så pass bra på isen under sina 4 matcher, att han nu belönats med ett kontrakt från säsongsstart 23/24.

– Simon kom till oss i slutet på säsongen som lite av en try out. Jag tycker att han gjorde det bra och visade prov på en mycket fin speluppfattning, och jag ser honom som en spelfördelande back som vi kommer att ha stor nytta av kommande säsong, säger sportchef Söderberg.

Söderberg lyfter även speciellt fram faktumet att Sundqvist spelar med högervinklad klubba – något det inte drösslade av i truppen förra säsongen.

– Ytterligare ett plus när det gäller Simon är att han är rightare vilket vi saknade lite förra säsongen.

Huvudtränare Pelle Svensson ser också många goda egenskaper i backen från Blekinge som vi kommer att kunna dra nytta av.

– När Simon kom in före deadline var det lite av en chansning. Men jag tycker att han genom skön puckhantering och spelsinne är en intressant spelare för oss.

Simon anslöt från Hockeytvåan men imponerade till den grad av den sportsliga ledningen vill behålla honom. Att han nu inleder säsongen i Hockeyettan kommer utveckla honom ytterligare enligt Pelle.

– Att han får tillhöra Tyringe från start och förhoppningsvis vara anpassad och klar till allt direkt tror jag kommer att göra gott för honom.

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: