Sebastian Kjellén med SAIK i CHL. Foto: Jörgen Bergqvist

Sebastian Kjellén klar för 24/25!

Vi är glada att få presentera Sebastian Kjellén som nästa spelare in i lagbygget 24/25! Den 20-årige forwarden blir det elfte nyförvärvet in i truppen kommande säsong.

Den Borås-bördige Sebastian Kjellén, född -04, har gått genom Skellefteå AIK:s program med spel i klubbens U16, J18 och J20. I Skellefteå fick forwarden även chansen att träna med A-laget samt spela en match i SHL och i CHL. 

Flyttlasset gick sedan till Södertälje J20 där han gjorde 43 poäng på 58 matcher. Föregående säsong var rightaren även utlånad till Linden i Hockeyettan där han stod för fina 9 poäng på 21 matcher som junior. Sebastian uppmärksammades av Hockeyettan för sitt debutmål i serien. Se det HÄR!

Nu ska det dock bli Tyrs Hov och Tyringe Hockey för den spännande forwarden. 

Sportchef Söderberg ser en stor offensiv uppsida i nyförvärvet, och tror att kommande säsong kommer bli ett genombrott för Kjellén.

– I Sebastian får vi en snabb, offensiv rightare som kan göra sin gubbe! Det är en kreativ spelare som har offensiven som sin absoluta styrka. Vi tror att Sebbe kan få ett riktigt genombrott i år för det har han verkligen potentialen till, säger Söderberg.

Sebastian själv är nöjd över att ha signat med klubben och är taggad på att komma igång!

– Det känns väldigt kul, och jag är riktigt taggad på att säsongen ska dra igång efter sommaren. Det känns som att Tyringe har något riktigt bra på gång och att det är rätt ställe för mig att utvecklas både på och utanför isen, säger Kjellén.

Precis som sportchef Söderberg lyfte fram offensiven som Kjelléns styrkor i spelet väljer också nyförvärvet själv att lyfta just kreativiteten och anfallsspelet när han beskriver sin spelstil.

– Jag skulle säga att jag har en kreativ spelstil, att jag gillar att utmana och skapa chanser i offensiven.

Sebastian har som sagt känt på Hockeyettan redan, men först nu blir han senior på riktigt. Hur förbereder han sig då fram tills säsongen drar igång för att ta serien med storm? Med hårdträning!

– Det blir såklart väldigt mycket träning nu under sommaren. Men det är något jag är van vid från min tid i Skellefteå. Nu ser jag fram emot att börja min seniorkarriär i Tyringe!

VARMT VÄLKOMMEN TILL TYRINGE HOCKEY!

Glöm inte att stödja lagbygget genom Supporterpengen! Klicka på länken nedan och donera till supporterpengen du med – enkelt och smidigt med Swish eller kort!

Foto: Jörgen Bergqvist (Sebastian Kjellén med SAIK i CHL)