Samuel Tétreault klar för 23/24!

Vi är glada att få presentera Samuel Tétreault som nästa spelare in i lagbygget 23/24! Den store kanadensiska backen blir andra nyförvärv in i truppen kommande säsong.

Andra nyförvärvet in i truppen är alltså backen Samuel Tétreault, född -02. En stor, 1,90 och 90 kilo, högerskjutande back med offensiva kvalitéer.

– Sam smäller gärna på när det behövs, har en fin skridskoåkning samt ett vapen i sitt hårda skott. Det är en liten chansning då han ej spelat i de högre ligorna men vi tror att detta kan bli hur bra som helst.

Även om Söderberg benämner det som något av en chansning då Tétreault inte spelat i CHL finns det goda vitsord på den unge backen.

– Vi blev tipsade om att Sam var mycket överkvalificerad för ligan han spelat i och att han ville komma till Sverige. Vi kollade upp honom och blev imponerade över det vi har sett.

Samuel kommer ursprungligen från Québec. Nu ser han fram emot att få testa skridskorna i Europa och Sverige.

– Jag är ivrig att komma igång och tacksam för möjligheten Tyringe Hockey har gett mig. Det ska bli riktigt roligt!

Kanadicken instämmer i den beskrivning på honom som sportchefen redogjort för som en mångsidig back med både defensiva som offensiva kvaliteter. 

– Jag skulle säga att jag är en tvåvägsback som kommer tacklas, skapa målschanser, men som också täcker skott och försvarar den defensiva zonen. Sen skulle jag också lyfta fram min skridskoåkning och förstapass som goda egenskaper.

Under sommaren ska Tétreault förbereda sig för utlandsäventyret genom att vara på is med proffsspelare. Men utanför isen beskriver han sig själv som en social person.

– Utanför isen älskar jag att skapa kontakter med människor och att göra andras dag. Sen tycker jag även om njuta av naturen och utomhusaktiviteter såsom cykling och bergsklättring.

Vi hälsar Samuel Tétreault varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: