Oskar Tängerby klar för 24/25!

Vi är glada att få presentera Oskar Tängerby som nästa spelare in i lagbygget 24/25! Den landslagsmeriterade backen blir det tionde nyförvärvet in i truppen kommande säsong.

Oskar Tängerby, med Falu IF som moderklubb, kommer senast från Mora IK. Den unge backen, född -04, har redan hunnit med 31 matcher i Hockeyallsvenskan med Mora, där han även gjort det så pass bra att han fått visa upp sig i juniorlandslaget i 4 matcher. På kontot har Oskar även 117 matcher i J20 Nationell med 31 poäng och +16.

Kommande säsong spelar dock den rejäla backen som mäter 1,86 cm och 93 kg i Hockeyettan med Tyringe Hockey. Något Oskar själv ser fram emot.

– Det känns roligt och spännande! Det blir något nytt för mig, säger nyförvärvet.

Vid frågan om hur han skulle beskriva sig själv som spelare betonar han defensiven även om det finns offensiva kvaliteter. 

– En hård och rejäl spelare som har styrkor i defensiven. Men kan även spela offensivt även om jag inte riktigt fått den rollen tidigare. 

Temat på nyförvärven denna säsongen verkar vara Dalarna i och med den skara adepter Mats Lusth som ny huvudtränare tagit med sig från Orsa IK – Något som passar Tängerby!

– Jag känner Oskar Johansson och Liam Almlund Ek sedan tidigare, och vi är nära kompisar. Det blir skönt att ha några vänner med sig ner!

Nyförvärvet har siktet inställt på att hjälpa laget att kommande säsong lyfta sig från placeringarna och resultaten den gångna. Förhoppningarna är kampen om Allettan. 

– Så klart att laget ska gå bra och att vi ska försöka ta en plats i Allettan. Och sedan ta det vidare därifrån! Mina individuella mål är att ge mitt bästa och förtjäna den speltiden som ges.

Under föregående säsong fick som sagt Oskar chansen med J20-landslaget. En upplevelse 20-åringen tar med sig.

– Det var en rolig upplevelse med tufft motstånd. Kul att möta lite andra spelare och känna på den nivån också! Det är stort att få chansen att spela i ett landslag.

Varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Glöm inte att stödja lagbygget genom Supporterpengen! Klicka på länken nedan och donera till supporterpengen du med – enkelt och smidigt med Swish eller kort!

Foto: Bildbyrån