Milan Davídek klar för säsongen 23/24!

Vi är glada att få presentera Milan Davídek som nästa spelare in i lagbygget 23/24! Den reslige tjecken går därmed in på sin andra säsong i klubben.

Under sin debutsäsong i Tyringetröjan mäktade Milan med 14 poäng på 29 matcher. Enligt sportchef Söderberg kommer rutinen och acklimatiseringen från föregående säsong samt en förhoppningsvis skadefri säsong lyfta Davídek till nya höjder.

– Milan hade en lite stökig höst med en allvarlig skada som satte stopp ett par månader. När han kom tillbaka visade han vilken skicklig hockeyspelare han är. Efter förra säsongens erfarenhet av Hockeyettan är jag övertygad om att Milan kommer ta ytterligare kliv i år!

24-åringen från Prag ska ge laget en offensiv slagsida genom sin teknik och förmåga att hitta nya vägar i spelet. Söderberg är mycket nöjd med sitt senaste tillskott.

– Med Milan får vi en teknisk och orationell spelare som kan bryta mönster och göra det oväntade. Det är riktigt kul att han blir Tyringe trogen!

Milan Davídek spelar i den blå och röda tröjan även 23/24! Foto: Henrik Eberlund

Forwarden med HC Kobra Praha som moderklubb uppskattar nu livet i byn. När ett nytt kontrakt låg på bordet var han inte sen på att hoppa på tåget.

– Jag måste säga att jag inte tänkte på något annat faktiskt. Jag ville stanna då jag är bekant med byn och gillar det här. När jag sedan blev erbjuden ett nytt kontrakt var det inte så mycket att överväga!

När det kommer till Milans förväntningar och förhoppningar för nästa säsong håller han inte igen – Vi ska utmana topplagen!

– Mina förväntningar är de högsta så klart! Jag vill att vi ska utmana topplagen och få ner så mycket folk som möjligt på Tyrs Hov. Förra säsongen var viktig då vi lyckades etablera klubben i Hockeyettan, nu har vi möjlighet att utveckla det ytterligare!

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: