Matias Laaksonen klar för 23/24!

Vi är glada att få presentera Matias Laaksonen som nästa spelare in i lagbygget 23/24! Den finske forwarden blir femte nyförvärv in i truppen kommande säsong.

Det senaste tillskottet till truppen 23/24 är alltså den finske forwarden Matias Laaksonen född -00. Sportchef Söderberg är nöjd över att ha hittat en offensiv kraft till lagbygget.

– Vi är nöjda med att vi kunde hitta en lösning med Matias. Matias är en spelskicklig spelare som är mycket taggad över att få komma hit och visa hur bra hockeyspelare han är.

Det finska spåret har varit fruktsamt under Söderbergs ledning. Matias, med Kiekko-Vantaa som moderklubb, kommer också senast från spel i samma liga som Heikki Harju anlände från.

– Matias kommer från en säsong i Mestis, och har gjort bra ifrån sig där. Spelförståelsen är Matias största styrka och han har varit en pålitlig poänggörare varje säsong under sin juniortid.

Vitsorden har varit goda om Matias. Huvudtränare Pelle Svensson har också i sina samtal med Matias fått sig en god bild av den unge finnen.

– Det ska bli spännande att se vad Matias kan göra hos oss. Referenserna som vi fått säger att han mycket väl kan blomma ut i Tyringe och när jag pratat med honom så sänder han ut bra signaler om vad han vill.

Tyringe Hockey blir den första klubben utanför Finland som Matias Laaksonen representerar. Han ser fram emot att testa skridskorna i en ny liga och Tyringe.

– Mina förhoppningar är stora. Jag vet att Hockeyettan är en bra liga och jag vill växa både som hockeyspelare och som person i Tyringe.

Att valet föll på Tyringe Hockey kommande säsong kan vi delvis tacka vår poängspruta Heikki Harju för.

– Jag valde Tyringe eftersom jag har hört mycket gott om Hockeyettan och Tyringe var intresserade. Jag har även pratat med Heikki som bara har bra saker att säga om Tyringe som samhälle och som klubb.

Daniel Söderberg lyfter Laaksonens offensiva kvaliteter. En bild som Matias känner igen sig i.

– Jag är en spelare som läser spelet, som har offensiva skills och som försöker sätta spelarna runt om mig i bra lägen.

Innan Matias anländer till Skåne och Tyringe väntar hård sommarträning som förberedelse. Han har också siktet inställt på vad han vill jobba med under sommaren för att komma väl förberedd till säsongen 23/24.

– I sommar tränar jag hårt och försöker bygga muskler och styrka! Samtidigt försöker jag att inte tänka så mycket på hockey utan jag hänger med mina vänner och njuter av sommaren då säsongen är lång.

Vi hälsar Matias Laaksonen varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: