Lägesuppdatering gällande A-truppen

Seriepremiären är mindre än en vecka bort. Sportchef Daniel Söderberg har två goda och en sämre nyhet att kommunicera inför.

Vi börjar med det positiva, nämligen att våra båda tryouter Liam Blomqvist och Hugo Persson har skrivit på kontrakt för säsongen 2023/24! De både forwardsen har imponerat under försäsongen till den grad att de nu också belönas med kontrakt med Tyringe Hockey.

Liam Blomqvist anslöt på försäsongen från Köping som blev nekade Hockeyettanlicens för kommande säsong. Under försäsongen i Tyringe Hockey har han bidragit med fysik och energi och har bland annat gjort 2 mål. Söderberg lyfter också att det är en spelartyp laget tidigare saknat:

– Liam har kommit in med bra energi och visat att han verkligen vill ta en plats i årets upplaga av Tyringe. Liam använder sin fysik och är en spelartyp vi förut har saknat. Kul att han även hittat målet redan på försäsongen! Vi är glada att Liam kritat på för kommande säsong!

Liam Blomqvist i den blå och röda dressen!

Hugo Persson kommer senast från spel i Tingsryd J20. Som senior blir alltså Tyringe Hockey hans första klubb. Sportchefen är imponerad av vad den unge centern visat upp:

– I Hugo får vi in en hårt arbetande tvåvägscenter som tagit kliv redan under dessa veckorna hos oss. Hugo gör sin första seniorsäsong och vi känner att han kommer att växa mer och mer under säsongens gång. Vi är mycket glada att vi hittat en överenskommelse med Hugo och tror att han kan bli ett utropstecken i år!

Hugo Persson har imponerat så pass att han numera är en del av Tyringe Hockey fullt ut.

Som sagt har vi även en tråkig nyhet att meddela. Milan Davídek ådrog sig en skada i träningsmatchen mot Halmstad, vilken troligen kommer att hålla honom borta från spel i 4-6 veckor. Tråkigt för både Milan och föreningen förstås.

– Mycket tråkigt och jag känner för Milan. Vi har öron och ögon öppna för att eventuellt ta in en forward till. Budgeten styr men hittar vi rätt så kommer vi agera.

Vi hälsar Liam och Hugo varmt välkomna samt skickar ett krya på dig till Milan!