Lägesrapport med sportchefen

Efter att ha fått Muminkedjan på plats återstår bara några bitar för att lagbygget ska bli komplett. Siktet hos sportchef Söderberg är bland annat inställt på en till toppkedja för att leda laget. Hemsidan tog en koll med sportchefen om lagbygget framåt.

Men vi börjar inte med de som ska göra det på isen, utan de som ska driva på laget från båset. Mats Lusth är klar som huvudtränare, men hur går tankarna och arbetet med resten av ledarstaben och materialförvaltarna?

– Vi diskuterar med en del namn, och vi vill gärna ha en lokal anknytning och någon som vill utveckla och förkovra sig inom tränarsysslan. Som ser det som en möjlighet att få jobba med detta utvecklingsbara lag och vid sidan av en erfaren ledare som Mats Lusth. I nuläget har vi inget klart och det kommer nog ta några veckor till som det ser ut just nu. Vad gäller materialare så tror jag vi kommer presentera detta innan Elitloppet, det vill säga sista helgen i Maj!

I skrivande stund består laget av 1 målvakt, 7 backar och 8 forwards. Om vi börjar med det som är på plats, vad är känslan kring bygget så här långt?

– Jag har en mycket bra känsla kring lagbygget. Vi har byggt vidare på det vi har haft och spetsat med det vi saknade. Min känsla är att det kan bli en riktigt rolig säsong och början på något riktigt bra. En del är unga och behöver lite tid men i slutändan blir det super och vi kommer även mixa det med erfarenhet är målsättningen.

Om vi stannar kvar vid det numerära. Hur går tankarna kring hur stor truppen ska vara? 8 eller 9 backar? 12 eller 13 forwards och så vidare?

– Vi kommer ha 8 backar och 12 forwards till att börja med. Troligtvis tillkommer 1-3 spelare på try out som får försöka kriga till sig kontrakt. Dessa kommer vara rollspelare i så fall. Vi har även förhoppningar om ett bra samarbete med klubb uppåt i systemen vilket kan ge oss möjlighet till lån som tillför till laget.

Publikfavoriten Jesper Ahlgren är tilltänkt spets till truppen 24/25. Sportchef Söderberg hoppas via Supporterpengen addera ytterligare spets.

Du har tidigare nämt att du siktar på att ta in en till ledande kedja för att driva på det offensiva. Hur går arbetet med det?

– Vi jobbar på att plocka in spelare nu på slutet som ska vara med och leda laget. Vi har diskussioner med spelare som vi tror hade gett oss detta. Vi har dock en ekonomi att ta hänsyn till och den balansgången är inte alltid alldeles enkel. Jag vill i och med detta rikta ett stort tack till alla som bidragit till Supporterpengen! Det kan ge det där sista som gör det möjligt för oss att kunna lösa vissa spelare som annars vi får tacka nej till.

– Jag pushar även för att vi ska försöka kriga in lite till vilket kommer behövas. Tillsammans är vi starka! Även företag kan ju swisha så sprid till kompisar, er chef, kusin, föräldrar, farföräldrar med flera! Alla bidrag är guld värda och det finns ju även möjlighet att vinna fina priser.

För att ge sportchefen medlen till att spetsa laget ytterligare kan alla blå och röda bidra genom att stötta Supporterpengen. Klicka på länken nedan och donera till supporterpengen du med – enkelt och smidigt med Swish eller kort!