Lägesrapport från Söderberg

Efter halva grundserien spelad, och när vi nu mött alla lag, kommer här en lägesrapport från sportchef Söderberg!

Hej alla hockeyvänner!

Vi är väl alla både nöjda och missnöjda med hur säsongen har startat, självklart hade vi hoppats på några fler pinnar i bagaget efter hur matcherna har sett ut med stundtals ganska bra spel. Vi har haft lite stolpe ut både i målramarna och med de randiga, och tyvärr har vi varit lite för ojämna vilket inte är ovanligt för en nykomling och med unga spelare.

Serien känns väldigt skiktad där fyra lag sticker ut i skicklighet (Troja, Karlskrona, Kalmar samt Nybro). Detta är ju heller inte alls oväntat utan stämmer bra överens med hur de lagen satsar för att ta steget upp till Hockeyallsvenskan. De är i en annan  fas som klubbar än vad vi är, och vårt mål i år är som sagt att etablera oss på Hockeyettan-nivå och de har helt andra mål än så.

Övriga sex lag i serien bedömer vi som mycket jämna där dagsformen avgör om det blir vinst eller förlust.

Tar man då dessa fem lag motståndare har vi vunnit 1 av 5 matcher, och mot de övriga fyra har vi förlorat med uddamålet (enda plumpen är Borås hemma där vi inte är nöjda med vår prestation). Nu när serien vänder har vi tre hemmamatcher mot dessa lag vilket hjälper till lite ytterligare för att med stödet på läktaren kunna roffa åt oss mer poäng.

En sak som har påverkat oss en del är skadorna som vi har haft lite otur med. Vi har ju en tunnare trupp än många andra lag och då blir det kännbart när vi får 4-5 spelare borta samtidigt. Nu hoppas vi få hålla oss mer hela och fräscha framöver!

Som ett led att stärka truppen har vi landat ett nyförvärv. Det känns också riktigt bra att ha fått presentera Kasper Elo! Med Kasper får vi in en rutinerad center som är en pålitlig poänggörare.

Övrigt att notera är att Adam Ingvarsson är tillbaka på is! Efter att ha missat sex matcher börjar han försiktigt men det är skönt att det går åt rätt håll.

Avslutningsvis ber jag er att ta med någon extra kompis till nästa match så att vi kan få lite stämning i hallen och hjälpa killarna att nå framgång! Utmärkt tillfälle är ju nu på söndag när det är Halloween-tema och extra happenings i hallen. Köp din biljett till den matchen HÄR!

Väl mött på Hovet!

#tillsammans

/ Sportchef Daniel ”Soda” Söderberg