Lägeskoll inför Vårettan

Efter grundserien väntar nu Vårettan med start på onsdag. Vi tar då emot Segeltorp hemma på Tyrs Hov. Inför premiären i veckan tog hemsidan en pratstund med huvudtränare Pelle Svensson för att ta tempen på läget.

Vi börjar i det som varit. Grundserien är som sagt slutspelad. Vad är du nöjd med från hösten? Vilka bitar ska vi ta med oss in i vårserien?

– Det som jag är nöjd med är att vi stundtals har visat att där finns kvalitéer. Vi känner inom laget att vi har en viss potential till att kunna spela bra hockey. Jag är nöjd med sättet hur killarna har tagit sig an de svårigheter som vi stött på ibland. Då tänker jag på olika domslut, beslut om spelare i truppen, ett omklädningsrum som hela hösten varit halvt avstängt på grund av fukt plus en hel del annat. 

Men trots en hel del konstiga saker som man kanske normalt inte ska råka ut för och definitivt inte samma säsong är det skönt go och bra stämning i truppen. Det finns ingen i truppen, varken spelare eller ledare, som inte är beredda att göra allt för att ta laget framåt!

Vilka delar är du inte nöjd med? Hur ska vi utveckla det framåt?

– Den största delen som jag inte är nöjd med förutom poängskörden är att vi varit väldigt ojämna i våra prestationer vilket har gett vissa matcher en karaktär som man kanske inte önskat sig. Detta är säkert en mix av ett ungt lag och spelsekvenser där vi inte varit konsekventa bland annat. 

Vi kommer att fortsätta att bli tydligare i vårt spel så att vi hela tiden blir bättre på att ha samma bild i laget på vilken hockey vi vill spela och hur vi ska göra det. Tydlighet är den delen som vi vill bygga vårt lag på och som kommer att göra vår prestation jämnare. 

Pelle Svensson manar på sitt lag mot Vimmerby. Foto: Henrik Eberlund

Just nu är det uppehåll och spelarna firar jul. Men hur ser upplägget ut kring träning, ledighet och så vidare?

– Vi har precis haft några dagars ledighet över julen och drar igång idag den 26:e. Före julen hann vi med några träningar av hårdare karaktär plus att vi hade lite julfirande med laget med traditionsenlig julklappsutdelning… Vi kommer att ha två träningar, den 26:e och 27:e innan vi tar oss an Segeltorp i hemmapremiären!

Vårserien väntar med en del bekanta motstånd men också helt nya lag för klubben. Vad tänker du om spelschemat med mycket hemmamatcher i första halvan och en massa bortamatcher i andra? Vilka fördelar och utmaningar ser du med att ha många hemma direkt och sedan en del roadtrips?

– Det är svårt att säga om det är en fördel eller nackdel att börja med mer hemma- eller bortamatcher. Matcherna ska spelas, och för mig spelar det ingen roll om den börjar hemma eller borta. Det viktigaste är att vi hittar en bra rytm med matcher där vi får en rättvis möjlighet att prestera och återhämta oss efter matcherna. Vi ska ha klart för oss att det kommer att bli ett getingbo med en hel drös med lag där alla slåss för sin existens och Hockeyettanstatus. Till detta getingbo ska vi komma väl rustade för kamp med stor ödmjukhet, bra inställning och med arbetsstället på!

Under grundserien var vi från och till rejält skadedrabbade. Hur ser läget ut i truppen inför premiären på onsdag och Vårettan?

– Som det ser ut just nu så har vi alla hela och friska. Vi kommer dessutom att låna in två spelare från Jonstorp som kommer att stötta upp och bredda upp vårt lag i mellandagarna. Det handlar om två forwards som initialt är med mot Segeltorp och KRIF: Carl Lindqvist är en notorisk poängspelare i Hockeytvåan där han i många år legat högt upp i poängligorna på regelbunden basis. Dessutom kommer Albin Blomberg också att finnas med de matcherna. Albin som skjutit 18 mål på 19 matcher i tvåan är en intressant spelare, att han vill komma och lira med oss redan nu känns bra. Att vi längs hela hösten känts tunna i truppen är ju ingen hemlighet, vi har ju tappat några spelare längs vägen som vi inte lyckats ersätta på ett bra sätt. Därför känns det bra i dessa två matcherna att kunna gå på lite mer folk.

På onsdag är det alltså premiär för Vårettan hemma på Tyrs Hov. Välkomna till Hovet för att heja fram laget till en bra start och 3 nya poäng!