Komma och Trempenau nya assisterande tränare

Lagbygget har kommit långt när det gäller spelarna som ska göra det på isen. Nu är vi glada att även kunna presentera två nya assisterande tränare till Pelle Svensson: Jakub Komma och Martin Trempenau.

Vi välkomnar alltså två nya tränare till Tyringe Hockey. Detta innebär att ledarstaben utökas till säsongen 23/24. Med två assisterande tränare känner sportchef Söderberg att det finns än större möjligheter till utveckling.

– Vi kände att vi behövde öka ledarstaben med ytterligare ett par ögon för att fortsätta utvecklas, och detta blev en mycket bra lösning!

Jakub Komma behöver inte direkt någon längre presentation för alla blå och röda. Den målfarlige tjecken var länge en publikfavorit på Hovet – Nu ska han översätta de kunskaper han visade på isen till båset och coachning av spelare.

Sportchef Daniel Söderberg tycker det är spännande och inspirerande att en sådan stor Tyringeprofil som Komma ansluter till tränartrojkan.

– Alla vi med anknytning till Tyringe Hockey vet ju vilken duktig hockeyspelare Jakub var. Att han nu vill testa på att vara ledare är både kul och spännande!

Martin Trempenau är kanske ett namn som också klingar bekant. Säsongen 21/22 var han nämligen huvudtränare i Osby IK i Hockeytvåan. Senast kommer han däremot från tränaruppdraget i satsande Helsingborgs HC i Hockeytrean. Trots 29 år ung kommer han alltså fullpackad med erfarenhet och rutin till tränarbänken på Tyrs Hov.

– Martin kommer från en säsong där han ledde Helsingborg till avancemang till Hockeytvåan, vilket är starkt! Det känns mycket spännande att han kommer till klubben.

Både Söderberg och huvudtränare Svensson har imponerats över den unge tränaren under de möten de haft tillsammans fram till att kontraktet signerats.

– Pelle, som ju ska jobba tätt tillsammans med assisterande, tog ett första möte och fick en mycket bra känsla direkt. Jag satt sedan ner tillsammans med Martin och kan bara instämma i det.

Vi hälsar Jakub Komma välkommen tillbaka, och Martin Trempenau varmt välkommen till klubben!

Det står därmed också klart att Kim Runermark inte blir en del av ledarstaben kommande säsong. Tyringe Hockey vill även passa på att tacka Kim Runermark för hans insatser i båset föregående säsong. Lycka till framöver, Kim!

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: