Klubbchef till Tyringe Hockey

På torsdagskvällen höll Tyringe Hockey sitt årsmöte. Styrelsen genom omvalda ordförande Anders Hjärner presenterade då Tyringe Hockeys tillträdande klubbchef Torgny Lindau. 

Det är ett naturligt led i vår satsning att skapa en organisation som kan bibehålla och utveckla alla delar i vår förening. Där skall Torgny vara den drivande kraften i föreningen är planen från styrelsen sida. Det är inte meningen att han skall göra allt, men vår förhoppning är att han ska kunna skapa en hållbar organisation över tid som gör att fler och fler kan tänka sig att göra en liten del för att skapa en fantastisk helhet”, säger Anders Hjärner.

Klubbchef Torgny Lindau

Jag är 40 år och kommer från Perstorp. Jag har ett brinnande hockeyintresse som började under Malmös storhetstid på 90-talet. Engagemanget för sporten har förts vidare till min son som numera spelar i Tyringe Hockey. Jag sitter just nu som kommunalråd i Perstorps kommun och kommer att göra det mandatperioden ut för att sedan arbeta fullt för att Tyringe Hockey ska ta nästa steg.

Att få möjligheten att vara med på resan som Tyringe Hockey vill göra och att driva den är fantastiskt roligt. Jag brukar prata om en treårs period för att ta nästa steg i orden: Etablera-Konkurrera-Avancera.

Det är självklart att en anrik klubb som Tyringe Hockey ska kunna spela på en ännu högre nivå i Sverige vilket är mitt givna mål att förverkliga. För att vi ska nå dit så kommer engagemang och hårt jobb att krävas och jag hoppas att få se väldigt många på Hovet när säsongen börjar, ni behövs nu!” , säger Torgny.

Andra satsningar klubben presenterar inför säsongen 22/23 är:

  • Satsning på juniorverksamheten – Tyringe Hockey kommer att öka sin satsning på juniorerna. Juniorerna kommer att jobba efter en egen budget och ha en junioransvarig som kommer att sitta i styrelsen och driva frågor kring juniorverksamheten.
  • Gymnasie – Tyringe Hockey har lyckats etablera ett samarbete med Hässleholms gymnasieskolor. Samarbetet möjliggör att vi till hösten kommer att ha LIU, lokal idrottsutbildning, med specialisering hockey.
  • Ungdom – På barn- och ungdomssidan fortsätter arbetet med att rekrytera nya hockeykillar och tjejer. Framförallt på tjejsidan kommer vi ha större fokus med ambition att redan kommande säsong anmäla tjejlag till seriespel.
  • Etablera A-laget – Nu är Tyringe Hockey tillbaka i hockeyettan som var säsongens mål. Men vi är inte nöjda där. År ett blir fokus på att etablera oss i den tuffa söderserien. Sen är det att ta ytterligare kliv med vårt representationslag.
  • Utveckla cup och camp – Tyringe Hockey vill genomföra alla våra cuper och utveckla vår camp verksamhet till att erbjuda olika former av aktiviteter på varje lov under säsongen.
  • Arbetar med nya intäkter i olika former – Tyringe Hockey har och kommer fortsatt att se över alla möjligheterna till flera intäktskällor samt utveckla de redan existerande.