Henrik Hallberg klar för 23/24!

Vi är glada att få presentera Henrik Hallberg som nästa spelare in i lagbygget 23/24! Den store forwarden blir fjärde nyförvärv in i truppen kommande säsong.

Henrik Hallberg heter senaste tillskottet i truppen. Han är från Stockholm, född -02 och mäter 1,93 cm och 91 kg. Det är med andra ord en stor rightarskytt som både spelar center och ytter.

Han har producerat poäng hela sin karriär och gjorde bland annat 49 poäng på 44 matcher med AIK i J20 Nationell samt var med 7 matcher i Hockeyallsvenskan redan säsongen 20/21. Föregående säsong spenderade han i Nordamerika och ligan NAHL där han bäste målgörare samt kom tvåa i interna poängligan för Maine Nordiques.

Sportchef Daniel Söderberg är nöjd över att ha fått in en poängspelare i truppen med mycket hockey i sig att få fram.

– Vi är mycket glada över att Henrik valde Tyringe, och vi tror att han kommer kunna fortsätta utvecklas hos oss och vara med på vår resa uppåt i hockeyhierarkin, säger sportchef Daniel Söderberg.

Huvudtränare Pelle Svensson ser även han en stor styrka i poängskaparförmågan hos den unge Stockholmaren. I samtalen med honom har Pelle också fått en god bild av personen Henrik Hallberg.

– Henrik är en spännande spelare med en intressant bakgrund där han de senaste säsongerna stått för en fin poängproduktion. Jag har fått fina referenser på honom och samtalen med honom ger en fin bild av en spelare som vill framåt och uppåt vilket såklart rimmar ihop med det vi vill göra med Tyringe Hockey.

Henrik Hallberg själv ser fram emot den stundande säsongen och seniorspel i Hockeyettan Södra med Tyringe Hockey.

– Det ska bli spännande att spela för Tyringe och i Hockeyettan! Vad jag hört och vet är det ett bra gäng med stora mål och förväntningar till kommande säsong. Jag ser fram emot att komma ner och utvecklas som spelare tillsammans med laget och ledningen.

Den unge stockholmaren har stora förväntningar på sig själv och vill ta klubben högre upp i tabellen än föregående säsong.

– Jag har stora förväntningar på mig själv och vad jag kan bidra med för laget, med mål på högre placering än förra säsongen och framför allt fler matcher. 

Vi hälsar Henrik Hallberg varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: