Elias Svensson Dervall första nyförvärvet!

Vi är glada att få presentera Elias Svensson Dervall som nästa spelare in i lagbygget 23/24! Den välväxta backen blir därmed det första nyförvärvet till kommande säsong.

Sportchefen är nöjd över att få in en ung men erfaren back i nästa säsongs trupp. Elias kommer närmast från Borås där han hunnit samla på sig rutin. Nu när ängelholmaren flyttar tillbaka till Skåne öppnade sig möjligheten för spel i Tyringe.

– Vi är glada att få hit Elias som med sin erfarenhet av Hockeyettan Södra vet vad som krävs. När vi hörde att Elias ville flytta hemåt blev vi såklart genast intresserade.

22-åringen med Rögle BK som moderklubb är enligt Söderberg tänkt att stärka defensiven med sin stabila spelstil.

– I Elias får vi in en ambitiös och duktig hockeyspelare som passar utmärkt in i vårt lagbygge. Han är en stabil back med defensiven som sin främsta styrka.

Elias själv ser fram emot att få dra på sig Tyringetröjan kommande säsong. Just utvecklingsmöjligheterna i klubben ser han som ett stort plus.

– Det känns jättebra att ha signat med Tyringe! Det känns tryggt och som en bra plats för min utveckling att möta topplag varje match och verkligen få utvecklas varje omgång och på träning.

På frågan om vad han vill kunna bidra med i Tyringeupplagan 23/24 lyfter Elias fram erfarenheten och lugnet som speciellt goda egenskaper.

– Jag känner att jag fick med mig mycket erfarenhet från förra säsongen i Borås där jag fick en stor roll och mycket speltid. Jag vill ta ansvar i spelet och bidra med det jag är bra på och spela de viktiga minuterna. Helt enkelt sprida ett lugn med bra och snabba passningar men också följa med upp i anfallen.

Varmt välkommen till klubben, Elias!

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: