Axel Björnkvist klar för 23/24!

Vi är glada att meddela att Axel Björnkvist har förlängt kontraktet över kommande säsong! Den snabbskrinnande centern kommer alltså att flyga fram på Hovets is även säsongen 23/24.

Trelleborgssonen Björnkvist blev en publikfavorit på Tyrs Hov efter sin fina skridskoåkning och klubbteknik. I sin debutsäsong i den blå och röda tröjan gjorde centern 11 poäng på 33 matcher – siffror som kunde blivit större då lägena inte fattades.

Kommande säsong ska dock poängen komma i stridare ström enligt sportchef Söderberg!

– Alla som såg matcherna live ifjol såg vad Axel kan göra på en is med sin fantastiska skridskoåkning! Han fick inte alls den utdelningen som han förtjänade men det kommer denna säsong istället.

 

Axel Björnkvist flyger fram över Hovets is. Foto: Henrik Eberlund

Enligt Söderberg passar även Axel perfekt in i den profil som eftersöks till truppen – unga och hungriga!

– Axel är en spelare som är allround och som kan användas på alla positioner. Han passar också mycket bra in i vår profil med unga, utvecklingsbara spelare som vill framåt. Det känns riktigt bra i min position att ha denna signaturen klar så tidigt.

Axel Björnkvist själv är taggad på en säsong till med Tyrs Hov som hemmais!

– Det känns bra att ha förlängt, och jag är grymt taggad på att göra en till säsong i Tyringe! Förhoppningsvis kan vi fortsätta ta kliv nästa säsong och verkligen utmana alla lag i serien.

Följ våra sociala medier för nyheter om lagbygget 23/24!

STÖTTA TYRINGE HOCKEY TILL NYA FRAMGÅNGAR – NU KRAFTSAMLAR VI: