André Karlsson Peltonen ny assisterande tränare

Vi är glada att få presentera André Karlsson Peltonen som nästa pusselbit in i lagbygget 24/25! Tyringepågen kliver in som assisterande tränare i moderklubben.

29-åringen påbörjade tränarkarriären i moderklubben som assisterande tränare i juniorlagen 2019. Efter debutsäsongen hade han sedan huvudansvaret för juniorerna i 4 år innan han förra säsongen skaffade sig än mer erfarenhet som assisterande tränare i Glimma IK:s A-lag.

Sportchef Daniel Söderberg är nöjd över att kunna addera André till ledarstaben med ett 1+2 kontrakt.

– Kul att få Pelta på plats! Det är en Tyringepåg som varit i Glimma och fått ytterligare erfarenhet. André är extremt motiverad, och det känns som att han kommer komplettera Mats på ett bra sätt.

André själv ser fram emot att komma hem igen och ta nästa steg i tränarkarriären. 

– Väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka i föreningen som är min moderklubb och klubben som jag brinner för!

Hemvändaren kommer som sagt senast från Glimma IK och året med seniorhockey har givit mersmak. Att dessutom få ha en tungt meriterad huvudtränare vid sin sida känns kittlande för 29-åringen. 

– Det är klart en stor möjlighet för mig att få vara assisterande till en så pass rutinerad tränare som Mats. Jag vill satsa på min karriär, och detta känns verkligen som ett steg i rätt riktning!

VARMT VÄLKOMMEN TILLbaka!

Glöm inte att stödja lagbygget genom Supporterpengen! Klicka på länken nedan och donera till supporterpengen du med – enkelt och smidigt med Swish eller kort!