Veckorapport från juniorernas v.42

Tyringes juniorlag har en ny vecka att summera. J20 tog en seger och åkte på en förlust medan J18 fick en rejäl match i Landskrona.

Som vanligt har J20 spelat två matcher även denna vecka. En vinst, 7-5 mot Lund och en förlust 4-1 mot Lejonet.

I tisdags spelade man hemma mot Lund på Tyrs Hov och tog tre sköna poäng i jakten på topp-2 placering. Innan vi hade spelat sju minuter hade Tyringe tagit en tidig ledning med 2-0 genom mål av Abbe Nilsson och Anton Malm.

Efter detta tog Lund en timeout och fick ordning på spelet och kunde reducera till 2-1 innan paus. I andra perioden kvitterade Lund tidigt och lagen följdes åt till 4-4 inför sista perioden.

Här tog Tyringe ledningen med 5-4 efter knappt halva perioden. En ledning som man sedan inte skulle släppa utan Isac Heingard gjorde istället två mål och slutresultatet skrevs till 7-5.

Övriga målskyttar för Tyringe var Albin Brännström och Pontus Lantz.

Sent lördag eftermiddag var det sedan dags för match mot Lejonet i Landskrona.

Här var det istället Lejonet som öppnade matchen bäst och tog ledningen med 2-0 i första perioden, genom två mål i powerplay. Utvisningar som visade sig skulle bli något som fällde Tyringe denna kväll Tio tvåminutersutvisningar och totalt 36 minuter på botbänken gör att det blir svårt att vinna en hockeymatch.

Tyringe lyckades reducera i första perioden till 2-1 genom Alfons Paulsson. Närmare än så kom man tyvärr aldrig utan i mellanakten kunde Lejonet sätta 3-1 och hålla undan tills sista minuten. När Coach Peltonen plockade ut Hannes Eryd från kassen och chansade med sex utespelare kunde Lejonet istället skicka in pucken i tom bur och ta tre viktiga poäng i toppstriden.

Tyringe ligger på tredjeplats i en haltande tabell på samma poäng som HHC och KIK framför, men med fler spelade matcher.

Tabell och resultat för J20 finner du här!

J18 fick kämpa mot Lejonen

J18 spelade söndag hemma mor Lejonet i en match vi gärna snabbt vill glömma. Lejonet visade sig vara minst ett nummer för stort i söndags och vann välförtjänt med 11-3.

Med underläge redan efter 33 sekunder och 0-2 efter 1.15 minuter så var tonen redan satt av gästerna.

Vi får tacka för lektionen av gästerna och lära oss något av förlusten och ladda batterierna inför derbyt mot KIK i nästa omgång.

Lund leder serien och Tyringe halkat ner till sjätte plats men även har har vi en haltande tabell.

Tabell och resultat för J18 finner du här!