Ny veckorapport från J-lagen

Tyringes juniorlag har en ny vecka att summera. J20 tog en tung skalp och var nära ytterligare en medan J18 fick en rejäl match i Malmö.

J20 summerar veckan med en vinst och en förlust.

J20 har även denna vecka spelat två matcher sen förra veckans rapport. Först vinst i tisdags mot Jonstorp hemma på Hovet med 3-2 och i lördags förlust mot serieledande Helsingborg i Olympiarinken.

Mot Jonstorp hamnade man i underläge i första perioden och Tyringe lyckade inte få hål på Jonstorp i varken första eller andra. I tredje kunde Alfons Paulsson kvittera innan Jonstorp än en gång tog ledning och såg ut att gå mot vinst.

Tyringe fick dock ett powerplay efter 16.33 spelat i sista perioden och lyckades kvittera genom Albin Kleborg med mindre än två minuter kvar av matchen. När alla sedan väntade på förlängning klev Albin Brännström fram och satte 3-2 med 9 sekunder kvar. Skön vinst!

På lördagen var det toppmatch borta mot mot Helsingborg HC som leder serien. Tyringe tog ledningen i första perioden men HHC kom ikapp innan paus.

Även i andra perioden tog Tyringe ledning med 2-1 men också här kom HHC ikapp innan paus och 2-2 inför tredje perioden där allt skulle avgöras.

Hör tog istället HHC ledningen med 4-2 tidigt och ökade sedan på till 4-2 efter 12.42 spelat. Tyringe tryckte på för en reducering och med 37 sekunder kvar kunde Pontus Bertilsson trycka in reducering till 4-3 men närmare än så kom Tyringe trots att man chansade med 6 utespelare det som var kvar av matchen.

Övriga målskyttar var Soma Akos Kurian och Alfons Paulsson.

J20 parkerar på en andra plats i en haltande tabell. De två första platserna ger spel i Juniorettan efter jul.

Tabell och resultat för J20 finner du här!

J18 blev nollade i Malmö

J18 spelade på söndagen mot Limhamn på bortaplan. Efter en jämn första period tar hemmalaget över och vinner ganska komfortabelt med 4-0.

Lund leder serien jagat av Tyringe på andra plats men även har har vi en haltande tabell.

Tabell och resultat för J18 finner du här!