Inför KIK borta

Efter segern hemma mot Alvesta i säsongens första träningsmatch väntar nu en tuffare nöt att knäcka. Idag står Hockeyallsvenska Kristianstad IK på bortais på schemat!

Datum: Torsdag 25 augusti
Nedsläpp: 19.00
Arena: Kristianstad Ishall, Kristianstad
Webb-TV:Sportexpressenplay.se

Huvudtränare Pelle Svensson inför nedsläpp:

Första träningsmatchen avklarad, och alltid skönt att inleda med en vinst!

– Ja, det går ju ut på att vinna så visst är det skönt att börja på det sättet. Nu var det ju inte världens bästa hockeymatch direkt men skönt att ha den avklarad, nu blickar vi framåt mot nästa!

Nu väntar tufft motstånd mot Hockeyallsvenska Kristianstad på bortaplan. Hur går tankarna inför denna uppgift?

– För oss är det såklart kul att få en möjlighet att få möta Allsvenskt motstånd. Gath och Peter Johansson har ju gjort ett fint jobb med att etablera Kristianstad på Allsvensk nivå, så visst är det tuff match som väntar. Vi är ju inte riktigt i samma fas då de har fyra matcher i benen mot väldigt potent motstånd vilket gör utmaningen ännu större för oss, men det är också en stor inspiration för mina spelare. Det ska bli kul!

Hur ställer vi upp laget?

– Vi har ändrat formationerna sedan matchen mot Alvesta, och vi kommer att ändra en del några veckor framåt. Vi vilar ju fortfarande Simon Ericsson (säkerhetsåtgärd) och Isac Hedlund som drog ett ledband i foten under träning förra veckan vilket gör att vi kommer att låna in en back från Rögles J20 till matchen imorgon. Det handlar om Morris Rosenberg som ansluter direkt till samlingen. Vi hälsar såklart Morris välkommen till Tyringe och är tacksamma över att Rögle är positivt inställda till att samarbeta. 

Preliminär laguppställning

Victor Carlsson

Didrik Jansson

Backar

Viktor Wahldén Max Kroon

Meirs Moore Morris Rosenberg

Melker Bergman Mads Hanneborg

Forwards

Jesper Ahlgren Ludvig Jansson Heikki Harju

Hugo Wirell Adam Ingvarsson Simon Hedlund

Robin Ericsson Axel Björnkvist Milan Davidek

Albin Brännström Felix Franzén Brian Liechti

Filip Jannerstig Isac Bexdal

Vilar: Simon Ericsson, Isac Hedlund.