Inför Halmstad hemma

Tillsammans ska vi ikväll ta nya poäng hemma på Tyrs Hov! Alla biljetter endast 80kr och fina erbjudanden på merchandise i shoppen – Varmt välkomna!

Datum: Söndag 27 november
Nedsläpp: 16.00
Arena: Tyrs Hov, Tyringe
WebbTV: HockeyettanPlay
Biljetter: Tickster

I Hammers möter vi ju ett topplag som spelat ihop sig några år

Huvudtränare Pelle Svensson inför nedsläpp:

I senaste mötet mot Halmstad gjorde vi en stabil insats. Hur ska vi upprepa den insatsen mot Halmstad på hemmaplan? Vad gjorde vi bra där som vi ska upprepa imorgon?
– Ser jag till senaste matchen mot Borås så gör vi faktiskt vår bästa match mot dem denna säsongen, jag tänker både på träningsmatch och seriematch. Organisatoriskt så gör vi en ganska bra insats, men vi får det väldigt tufft i och med några individuella svackor som kostar kraft och momentum i matchen. Vi får ta nya tag och hitta vägar att störa Borås rutinerade spelare.

I matchen mot Halmstad senast som var en jämn tillställning gjorde vi en ganska bra bortamatch. Vi åkte dit på ett mål i boxplay, annars var vi bra med. 

I Hammers möter vi ju ett topplag som spelat ihop sig några år, för vår del handlar det om att gå tillbaka till de grunder som vi pratat om och hålla i det hela distansen ut. I varje situation, varje byte. Vi vill utöver det också skapa mer tryck mot motståndarmålet, här tycker jag att vi har stor förbättringspotential. 

Hur ställer vi upp laget? Vad har vi för prognoser på de som är/varit skadade?
– Vi ställer upp med samma lag som mot Borås plus Albin Brännströms som tillkommer efter att ha varit sjuk förra veckan.

Vi har ju Hugo Wirell och Milan Davidek skadade och där tror jag tyvärr att det kommer att dröja någon eller några veckor till. Erik Hansson är fortfarande sjuk. 

Jonas Bröndberg som vi lånat från Kristianstad är fortfarande också skadad, där är också oklar status, men vi kan konstatera att han fick en ganska lång konvalescens efter sin skada mot Kalmar för ett antal veckor sedan.

Vi är ju relativt tunt med folk och när vi då har ett antal spelare borta får vi ju lite mindre handlingsutrymme att förändra och på kort sikt skapa förändring under matchernas gång. Men som spelare är det ju ett drömläge med få spelare och mycket istid… Som tränare kanske man hade velat ha lite mer konkurrens i truppen, haha!

Preliminär laguppställning

Preliminär laguppställning

Victor Carlsson

Didrik Jansson

Backar

Melker Bergman Viktor Wahldén

Max Kroon Meirs Moore

Isac Hedlund Mads Hanneborg

Forwards

Jesper Ahlgren Ludvig Jansson Heikki Harju

Kasper Elo Adam Ingvarsson Simon Hedlund

Isac Bexdal Axel Björnkvist Robin Ericsson

Albin Brännström Felix Franzén

Indisponibla: Jonas Brøndberg, Hugo Wirell, Erik Hansson och Milan Davidek.