Inför Borås borta

Efter två veckors hårdträning sedan senaste träningsmatchen mot KIK är det nu dags för ny batalj! Hockeyettan-konkurrenten Borås borta står på schemat.

Datum: Onsdag 7 september
Nedsläpp: 19.00
Arena: Borås Ishall, Borås
Webb-TV: NSK.se/sport

Huvudtränare Pelle Svensson inför nedsläpp:

Efter speluppehåll på några veckor är det nu dags för ny match! Hur går tankarna?

Det ska bli kul med match igen! Vi har ju slickat såren efter att ha fått en rejäl omgång av Kristianstad senast. Det är såklart inte kul med storstryk, men å andra sidan så var det väldigt nyttigt för oss och det gav oss en hel del att ta med till vårt fortsatta jobb. Framförallt befäster det vikten av att ha en bättre fysisk status i gruppen, främst vad det gäller konditionsdelen. Det är ju något som vi pratat om sedan testerna i somras och något som vi kommer att prioritera i höst.

Hur har ni använt dessa två veckor sedan matchen mot KIK? Justerat spelet? Hårdträning inför serien?

Vi har tränat relativt hårt i några dagar, både på is och bredvid med fys. Vi har lagt in några extra spinningpass vilket vi också kommer att ha varje vecka under hösten framöver som en extra belastning för hjärta lungor där vi vill bli bättre. Just konditionsdelen är ju ingen quickfix direkt utan något som tar lång tid att bygga upp och det vill vi absolut förbättra och kommer att göra under hela hösten. 

Hur ska vi tackla uppgiften som är Borås borta?

Vi kommer att försöka fokusera på vad vi har pratat om i vårt lag. Vi kommer att prioritera några olika saker i vårt spel som vi vill trycka lite extra på och det ska bli kul och se om vi klarar av de sakerna. 

En bra match och en bra värdemätare. Borås vill ju också anpassa sig och bygga för att etablera sig i HockeyEttan, och vi kommer ju att träffa på varandra några gånger i vinter så det ska bli spännande hur matchen kommer att arta sig. 

Preliminär laguppställning

Victor Carlsson

Didrik Jansson

Backar

Melker Bergman Max Kroon

Meirs Moore Viktor Wahldén

Isac Hedlund Mads Hanneborg

Forwards

Jesper Ahlgren Ludvig Jansson Heikki Harju

Hugo Wirell Adam Ingvarsson Simon Hedlund

Brian Liechti Axel Björnkvist Milan Davidek

Isac Bexdal Felix Franzén Robin Ericsson

Albin Brännström Filip Jannerstig

Vilar: Simon Ericsson.