Inför Borås borta

I dag åker Tyringe till Borås för match borta i vårserien södra. Borås som börjat med tveksamt men plockat imponerande poäng de senaste två matcherna. Borås ligger platsen före Tyringe i tabellen med en match mer spelad.

Rahm inför

Idag åker vi till Knalleland för match. Det blir den första av tre denna vecka.

Senast i Kalmar blev det tre viktiga poäng in på kontot och vi vill fylla på med tre till idag. Vi ställer upp med samma lag som senast men byter startande målvakt.

Jag tycker vi gör en bra match i Kalmar. Efter en första period där vi drar på oss tre onödiga utvisningar jobbar vi oss in i matchen och är det bättre laget i fem-mot-fem där vinner vi matchen med 5-1. Kalmar sätter två mål i powerplay där de är seriens bästa lag. Insatsen och viljan att vinna och jobba för varandra fanns verkligen där och då vinner vi matcher.

Borås startade 2021 darrigt med två torskar 11-4 och 6-2. Efter det har de lirat 2-2 mot KRIF och senast slog de Halmstad borta vilket imponerar. Så det blir en tuff drabbning ikväll igen. Det gäller att vi verkligen kommer upp i nivån vi kan allihop för att vinna. Att vinna kramperna framför mål kommer bli matchavgörande idag. Vi ska också utnyttja vår fart mot deras backar så vi kommer ner djupt på dem och skapar tryck och gör det jobbigt för dem. De har två riktigt vassa linor som vi måste se upp med och sätta stopp för. Utvisningar måste vi minimera. Det funkar inte att spela boxplay fyra minuter varje period.

Vi måste såklart höja vårt spel i powerplay också. Där har vi haft det tufft efter jul. Vi hoppas det kan lossna idag. Med tre poäng idag är vi med i racet igen

Let’s get ready to rumble

/Magnus Rahm

Dela med andra