ludvig adamsen 2-årskontrakt

Tyringe värvar från danska Metalligan

Tyringe fortsätter fylla på backbesättningen inför nästa säsong. Idag är det klart att man skriver 2-årskontrakt med den dansk/kanadensisk backen Ludvig Adamsen. Ludvig är 22 år och kommer närmast från spel i Hvidovre Fighters i danska högsta ligan.

Ludvig, välkommen till Tyringe. Vad vet du om Tyringe?

– Sedan jag var barn har jag varit i hockeyskolan i Tyringe och känner till dess vackra omgivning.

Sparbanken Skåne

Och efter min senaste säsong där jag tillhörde Mevedscak Zagreb i den österrikiska ligan och Hvidovre Fighters i den danska Metalligan, som båda gick i konkurs, bestämde jag mig för att nästa klubb jag spelar för ska ha kontroll på ekonomin.

Så jag är otroligt stolt över att spela för Tyringe de närmaste två åren och bli en del av det lag som kommer att ta nästa steg.

Hur är du som spelare?

– Som spelare är jag en hårt arbetande fysisk shut-down back som vill vinna och som alltid spelar för laget och aldrig sviker mina lagkamrater.

Jocke, vad har du att säga om Ludvig?

– Ludvig är en spelare som jag har haft koll på över längre tid. Han är en storväxt och rejäl back med erfarenhet från olika nivåer i Europa och Nordamerika. Han är tuff och rejäl på isen och en passionerad och lojal lagspelare.

Truppen växer

Filip, du fortsätter fylla på backbesättningen. Vad är dina kommentarer kring ditt senaste nyförvärv?

– Med Ludvig in i truppen adderar vi ytterligare styrka till försvaret. Han är ett fullblodsproffs som kommer att ställa krav på sin omgivning.

Med Jockes ledarskap och karaktärer som Adamsen i laget kan jag garantera att det inte blir någon smekmånad att spela i Tyringe Hockey. Ludvig är ambitiös och är klok nog att förstå att han gör en uppoffring för att spela här och ta del av de möjligheter vi kan erbjuda som förening och med Tyrs Hov som anläggning, det är precis den sortens spelare vi vill ha i klubben.

Hans önskan att skriva ett 2-års avtal visar inte minst det och det känns verkligen jättebra, avslutar Filip.

Klara spelare för säsongen 2019/2020

Fakta Ludvig Adamsen
Född 1996-10-02
Födelseort København, DEN
Längd / vikt 190 cm / 96 kg
Position Back
Skjuter Vänster
Moderklubb Rødovre SIK
Klubbar i karriären Herlev Eagles, Herning Blue Fox, Mevedscak Zagreb, Hvidovre Fighters, Tyringe Hockey
Aktuell Skriver 2-årskontrakt med Tyringe
Elite Prospects https://www.eliteprospects.com/player/152236/ludvig-adamsen

Dela med andra
  •  
  •  
  •