Robin Ericsson har siktet inställt!

I söndags satte han den matchavgörande pucken och mot Mjölby senast kom en ny pyts från hans klubba – Robin Ericsson har verkligen ställt in siktet lagom till säsongens viktigaste matcher!

Klubben och a-laget vill tillbaka till Hockeyettan, och det är nu i kvalserien som det ska avgöras om så blir fallet eller ej. Robin Ericsson har med sina mål varit bidragande till en stabil start på serien – en skön känsla enligt forwarden själv.

– Det är oerhört roligt att göra mål i kvalmatcher, man vet att varje mål betyder väldigt mycket precis som matcherna gör!

Thurn Data & Systemkonsult
Text & Reklam

I kvalserien står den unge forwarden på 5 poäng på 8 matcher så här långt. En viktig anledning till framgången är enligt Ericsson själv kedjekamraterna Franzén och Sneath.

– Formen känns bättre för varje dag som går. Jag har inte funderat så mycket på poäng och den biten utan bara att lägga ner jobbet varje match. Sen tycker jag att kemin i kedjan har kommit upp i en riktigt bra nivå så skulle säga att de är en faktor till att poängen börjar trilla in.

Robin Ericsson jublar med sina kedjekamrater Franzén och Sneath. Foto: Henrik Eberlund

På de inledande 5 omgångarna av kvalserien är det oerhört jämt i tabellen. Men hur ska vi spela för att lyckas rycka ifrån övriga lag och ta en plats i topp 2 och klara av avancemanget ligger enligt Robin i att få defensiven på plats.

– De är väldigt jämt! För vår del tycker jag att offensiven har varit riktigt bra, men vi kan förbättra oss defensivt. Så lägger vi mer fokus på den biten gäller det bara att ge 100% i alla kamper på isen så ska vi ta en plats i topp 2!

Robin Ericsson har kontrakt med klubben även över nästa säsong. Som 01:a är detta också första säsongen som seniorspelare. Men steget från juniorhockeyn till att bli seniorspelare har Ericsson klarat med bravur.

– Jag tycker att farten på hockeyn inte har varit så annorlunda men det har definitivt varit mer fysisk hockey och defensiven är en större del av spelet. Jag har jobbat väldigt mycket på spelet utan puck och känner att det har gynnat mig på isen.

Nu återstår det alltså bara 5 matcher kvar på säsongen och i potten ligger en plats i Hockeyettan. Robin Ericsson hoppas på bra tryck på Tyrs Hov, och att laget och alla supportrar tillsammans fixar avancemanget!

– Supportrarnas stöd betyder otroligt mycket! Jag vill hälsa dem att vi gärna ser dem på plats på Hovet, och vi ska göra allt för att de ska få titta på Division 1-hockey nästa säsong.

Vi hoppas på fler pytsar från Robins klubba och önskar stort lycka till på säsongens upplopp!

Missa inte våra viktiga matcher i kvalserien mot Hockeyettan! Biljetter hittar du HÄR!

Dela med andra