Inför Play Off med Söderberg

Seriespelet och Alltvåan är nu avklarat. Nu väntar det istället nervkittlande Play Off inför Kvalserien mot Hockeyettan!

Eftersom vi slutade på 5:e plats i Alltvåan väntar Alvesta SK i Play Off. Smålänningarna har hemmafördel och första matchen spelas i Alvesta på onsdag. Returen spelas sedan på Tyrs Hov lördag 19:e 16.00. Om det skulle gå till en tredje avgörande match kommer denna att spelas i Alvesta på söndag.

Hemsidan tog ett snack med sportchef Daniel Söderberg om det stundande allvaret vid namn Play Off.

SwedSafe

Då var det dags för Play Off! Hur är känslan?

– Jag tycker det är en riktigt bra känsla i laget och vi är bra synkade med fyra väl fungerade femmor. Det gäller att vi håller oss fokuserade och spelar enkelt så är känslan att detta kommer gå bra.

Vi förlorade de två sista matcherna och därmed en eventuell hemmafördel. Vad har du att säga om det?

– Känns så klart lite onödigt så här från sidan men samtidigt ska man ha med sig att alla lag är bra i denna serien vi spelade i och skillnaden är inte så stor som man kanske tror. Vill det  ena laget lite mer, vilket jag tycker att Kungälv nog gjorde, så kan det bli så här.

Vi spelar ju ändå stundtals bra i matcherna och är ju smått överlägsna hemma. Vi faller på oskärpa och lite oflyt i avslutningarna i den matchen. Den oskärpan kommer ej finnas på onsdag kan jag lova!

Det blev Alvesta som motståndare, bra eller dåligt?

– Tycker nog att Alvesta är en bra motståndare för oss! Vi har mötts 5 gånger nu och vi har plusstatistik så är nog ändå en motståndare som passar oss ganska bra.

Sedan ska man ha med sig att det varit jämna matcher och Alvesta har verkligen ett bra lag som verkligen kommer bjuda upp till kamp. Bäst av 3 är ju också lite chansartat men nu är förutsättningarna så och det är lika för alla. Min känsla är dock att om vi kan hålla oss till vårt spel, spela enkelt och vara fokuserade så bör vi kunna fixa detta. 

Hur ser det ut med skador och sjukdomar?

– Överlag ser det väl ganska bra ut. Sjöberg har tyvärr blivit skadad och säsongen är slut för hans del som det ser ut. Jansson var sjuk i söndags men hoppas att han är tillbaka imorgon. Förutom det så har Filip Ljungdahl valt att avsluta sin säsong. Inga hard feelings utan mer att vi hade lite olika tankar kring speltid och roll i laget.

Publiksiffran har kanske varit lite lägre än förväntat, eller?

– Jo, men det tycker jag nog. Hade hoppats på att vi skulle kunna ligga på 7-800 i denna serien som varit. Men man ska nog ha med sig att Covid har satt lite andra vanor hos folk också. Man har helt enkelt hittat annat att göra än att gå på hockey.

Jag hoppas innerligt att publiken ändå hittar tillbaka nu framåt och att vi kan återfå trycket på Hovet som gör det där lilla extra. Då blir det även ännu roligare att gå och titta. Detta måste vi alla hjälpas åt med #tillsammans

Till sist så får vi från redaktionen passa på att önska lycka till!

– Tack för det!

Biljetter till lördagens hemmamatch hittar ni HÄR!

Dela med andra