Sportchefen har ordet

Hej alla vänner, supportrar och samarbetspartners!

Kul att vi är tillbaka med ”vanliga” regler och rekommendationer igen, och att vi återigen kan umgås, och i vårt fall även stötta vårt kära Tyringe på plats i hallen!

Sparbanken Skåne

Höstserien summerad

Jag vill börja med att summera säsongen fram till dags datum. Jag tycker att vi har fått ihop ett bra lag där mixen av gammalt och ungt samt rutinerat och ungdomligt är mycket bra.

Vi  blandade och gav under hösten men lyckades ändå till slut med vårt mål att vinna serien. Det är alltid en styrka att vinna en serie oavsett om man är favorit eller ej. Vi har varit laget som alla ville slå på förhand och det är inte alltid så enkelt som man kanske kan tro.

Alltvåan så här långt

Alltvåan har börjat lite svajigare där vi blandat mycket bra insatser med betydligt blekare. Det känns som att vi sätter lite för stor press på oss själva att vi ska prestera, och helst spela både underhållande och målrik hockey.

Min känsla är att vi måste bli lite mer ödmjuka till situationen och inse att nu möter vi lika namnkunniga lag som oss själva och att vi också har rätt till att spela lite halvtråkig hockey ibland, så länge det ger oss fler poäng. För nu är poängen viktigare än någonsin då serien är oerhört tight och det troligtvis kommer avgöras i sista omgången/omgångarna.

Hur som helst så ligger vi på rätt sida strecket för att även uppnå vårt andra mål för säsongen som är play off (topp 6 går till play-off). Med ökat stöd från läktaren så är jag fullt övertygad om att vi ska lyckas även med detta.

Inför transferfönstrets stängning

Sedan har jag fått många frågor de senaste dagarna gällande eventuella nyförvärv. Jag kan väl summera det med att vi är nöjda med den grupp vi har tillgång till idag och att vi inte är desperata på något sätt att tvunget ta in någon. Som jag sagt hela tiden så letar vi strategiska nyförvärv och inte enbart spelare för att bredda. Dock så var vi runt årsskiftet tvungna att agera då vi hade ett antal skador samt ett visst virus som påverkade numerären lite för mycket.

Deadline-day är imorgon och vi har en del tentakler ute och eventuellt så blir det något men det återstår att se.

Satsning på ungdomarna

För övrigt vill jag slå ett slag för våra juniorlag samt äldre U-lag som nu har gått in en ny fas där en satsning är gjord för att stärka upp organisationen kring U-16, J18 samt J20. Detta för att kunna ta ytterligare kliv kommande år. Bland annat kvalar alla tre lagen uppåt redan i år vilket är oerhört glädjande!

Målsättningen är ju som bekant att öka antalet egna produkter i vårt representationslag och då är detta en förutsättning för att det ska fungera på sikt.

Uppladdning på Kuran

Till sist så vill jag slå ett slag för vår ”happening” på fredag med pre-game uppladdning på Kurhotellet. Ett nytt grepp för att få lite stämning och gemenskap på matchen samtidigt som vi kanske kan locka någon ny ner till hallen.

Ni som är på plats på fredag, klappa gärna med lite extra och sjung med på ”hela hallen”, det betyder mer än ni kan tro för spelarna som krigar på isen.

Väl mött på Hovet på fredag!

Sportchef Daniel Söderberg

Dela med andra