Bexdal redo för Alltvåan: ”Självklart går vi för 3 poäng”

I grundseriens sista match gjorde han sin 100:e a-lagsmatch för moderklubben endast 22 år gammal. Nu väntar tuffare tag för Isac Bexdal och Tyringe Hockey då återtåget är framme vid nästa station – Alltvåan!

Vi lämnar 2021 och grundserien bakom oss och nu väntar tuffare tag då de tre bästa lagen från de olika Hockeytvåorna ska göra upp. En utmaning som Tyringepågen Isac Bexdal ser fram emot.

– Först och främst, väldigt skönt att det slutade med en serieseger. Vi förtjänade det efter denna höst och vinter, fast vi inte var på topp i samtliga matcher. Nu väntar en ny utmaning i Alltvåan och vi har väl egentligen inte så jättebra koll på de andra lagen förutom de som vi mötte i höstas!

Text & Reklam
Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Som sagt slutade a-laget i topp i grundserien och tog hem seriesegern. Men vad krävs då för att sluta på topp i serien även denna gång när det väntar tuffare motstånd?

– Vi kommer ta match för match och självklart går vi för 3 poäng i samtliga! Tuffare motstånd nu i Alltvåan och det betyder även att vi måste växla upp, minimera misstagen och höja lägstanivån. Det tror jag är nycklarna för att vi ska vara lika framgångsrika nu i Alltvåan.

Först ut i Alltvåan är Alvesta SK. På fredag är det premiär hemma på Hovet. Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen och inför det fjärde mötet har Bexdal segerreceptet klart.

– Alvesta är en svår nöt att knäcka! De har en bred trupp med många skickliga spelare, men det vi behöver göra är att spela vårt spel och utnyttja alla lägen vi får. Då tror jag att vi kan gå därifrån med 3 poäng!

Foto: Henrik Eberlund

I måndags spelade a-laget sitt genrep inför Alltvåan då man besegrade Malmö J20 på Tyrs Hov. En genomkörare som Bexdal tror är nyttigt inför att det nu ska börja spelas om poängen.

– Vi fick en match nu mot Malmö vilket jag tror var nyttigt för oss, då vi fick komma in i matchtempot igen efter lite ledighet. Och jag tycker vi gör en bra insats som vi ska ta med oss till premiären på fredag.

Isac fyllde precis 100 matcher med moderklubben och många fler ska det bli för den egna produkten. Det är nu nya mål i sikte för både Isac och föreningen.

– Skönt att äntligen fått de gjort. Skulle väl uppnått den siffran redan för ett par månader sedan, men efter mycket strulande med mina knä de senaste säsongerna så fick det bli nu istället. 100 matcher spelade och knäna känns hela, så det är bara att gasa vidare nu!

Varmt välkomna till Hovet på fredag för premiär av Alltvåan. Nedsläpp 19.00!

Dela med andra