85 år av Tyringe Skid- och Skridskosällskap

Den 17 december 1936 bildades Tyringe Skid- och Skridskosällskap vilket innebär att vår förening fyller 85 år fredag denna vecka!

Initiativtagare till föreningen, som fick namnet Tyringe Skid- och Skridskosällskap var bröderna Kay och Bertil Bergman samt Alvin Lundström, som även valdes till klubbens första ordförande. 5 år efter grundandet tog Bertil Bergman över ordförandeklubban vilken han också höll i de kommande 38 åren!

Föreningen skulle ha sin tonvikt på året runt-sporter. Under vinterhalvåret var skid- och skridskoåkning dominerande inslag i verksamheten. Skridskoåkningen kom att gestaltas av något som vi idag skulle benämna bandy. 

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB
SwedSafe

Initialt var det alltså inte ishockey som spelades. Det var först i mitten av 40-talet, när bandyn mer och mer tynade bort, som man började diskutera en alternativ vinterlagsport. En inbjudan kom då från Folke Lindström, som var verksam i Malmö FF och som betytt oerhört mycket för skånsk ishockey. Efter ett inledande möte i Malmö och ett efterföljande i Tyringe var ishockeyn född i den nordskånska kurorten!

Denna respektingivande ålder på vår förening och all den historia och alla de människor som finns och har funnits kring den vill vi hylla. Under veckan kommer klubben därför att lägga ut bilder från våra 85 år på våra sociala medier.

Om du har några bilder som du vill dela med dig av så tveka inte att maila dessa till tsoskansli@gmail.com eller lägga ut på dina egna sociala medier med hashtaggen #sedan1936

Dela med andra