Franzén ser fram emot publikfest på Hovet

På onsdag är det Göingederby på Tyrs Hov! En av många som ser fram emot matchen är vår egen Felix Franzén – som gör sitt första derby som a-lagsspelare på Hovets is.

Felix har inlett sin debutsäsong i seniorsammanhang starkt med 9 poäng på 9 matcher. Och han har visat prov på både sniperkvaliteter, 4 mål, så som framspelarklass, 5 assist. Att vända hem till moderklubben och hemmahallen har varit bidragande enligt Franzén själv.

– Det har känts väldigt bra i inledningen! Både roligt och inspirerande att spela på Hovet, i en nygammal miljö.

SwedSafe
Thurn Data & Systemkonsult

Den 20-årige Tyringepågen inledde i kedja tillsammans med T.J. Sneath och Isac Bexdal. Men efter lite skador i truppen har han fått andra lekkamrater, men poängproduktionen har fortsatt!

– Vi har haft lite skador och skavanker i laget som gjort att vi fått snurra lite i kedjorna, men poängen har kommit för vi har så pass bra lag. Man kan spela med vem som helst och ändå skapa chanser, vilket kan leda till att poängen trillar in.

På onsdag är det dags för Felix första Göingederby på Hovets is för klubbens a-lag. Och han fick rejält med mersmak i bortamötet för en månad sedan.

– Derby är derby. Det kände man i första mötet i Osby med mycket folk! Jag förväntar mig massa extra energi från vår sida inom laget, och med Bluefoxes i ryggen tror jag vi kan göra en väldigt bra match.

Felix Franzén ser fram emot Göingederby! Foto: Henrik Eberlund

Senaste derbyt lagen emellan var tight, och segern satt hårt inne för det blå och röda Tyringelaget. Franzén har dock segerreceptet klart för sig till returmötet – att lyckas få ihop spelet under en hel match!

– Jag tror att vi behöver göra 60 bra minuter för att ha en övervägande chans till vinst. Vi har ju ännu inte fått ihop tre bra perioder, vilket är viktigt att få in i system innan resterande matcher denna säsong.

För att laget ska få ihop spelet under 60 minuter kan det vara bra med lite hjälp på traven. Och vilka bättre att ge den hjälpen och energin än Tyringepubliken med Bluefoxes i spetsen.

– Publiken är allt i en sån här match! Vi behöver publiken otroligt mycket, och den extra energin kan avgöra matcher åt oss oavsett motstånd egentligen. Men såklart extra mycket på onsdag!

Missa inte derbyt på onsdag! Hjälp Felix och laget fram till seger. Biljett till matchen hittar ni här!

Dela med andra